Κάρπαθος: Θετικός σε κορονοϊό Ελληνοαμερικανός που μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε, ο 74χρονος άνδρας που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ηράκλειο την Τρίτη από την Κάρπαθο, καθώς παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα.

Ο άνδρας νοσηλεύεται στην Μονάδα CoVid του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πάσχει και από υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ελληνοαμερικανός βρισκόταν στις ΗΠΑ και είχε φθάσει στο νησί πριν από 10 ημέρες, μέσω πτήσης transit, καθώς οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ παραμένουν υπό απαγόρευση. Πριν από περίπου 20 ημέρες φέρεται να είχε υποβληθεί σε τεστ, το οποίο όμως βγήκε αρνητικό.

Επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από ένα δεκαήμερο, μέσω του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” και μετέβη στην Κάρπαθο, όπου και διαμένει. Εκεί παρουσίασε δυσφορία και πυρετό, οπότε σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Ηράκλειο, με Super Puma.

Στον ΕΟΔΥ έχει σημάνει συναγερμός, καθώς ο άνδρας διέμενε σ’ ένα χωριό, κατοίκων περίπου 150 ατόμων, είχε έρθει σε επαφή με αρκετούς συγγενείς του, ενώ η ιχνηλάτηση των επαφών του έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο 74χρονος άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται εκτός εντατικής στην ειδική μονάδα του Βενιζέλειου.