Καταγγελία του ΚΚΕ για τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας στο Καστέλι Ηρακλείου

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγγελθεί μια σειρά από κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας στο Καστέλι του Δήμου Μινώα – Πεδιάδας.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται πως ομάδες κουκουλοφόρων ανδρών της αστυνομίας, οι οποίες το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή την αποκρουστική, εγκληματική και καταδικαστέα πράξη της σφαγής αμνών σε χωριό της περιοχής, πραγματοποιούν «μπλόκα» και εφόδους σε δημόσιους χώρους, καφενεία και σπίτια, για εξακρίβωση στοιχείων, τρομοκρατούν τους κατοίκους με απαράδεκτες πράξεις αυταρχισμού και βίας.

Καταγγέλλεται πως όποιος ρωτάει για το λόγο για τον οποίο πραγματοποιείται η έρευνα, δένεται με χειροπέδες και ξυλοκοπείται από τους άνδρες της αστυνομίας, καθώς και ότι οι ίδιοι άνδρες της αστυνομίας κηρύσσουν άτυπη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε κτηνοτρόφους της περιοχής.

Η πάταξη του εγκλήματος, η εξιχνίαση της σφαγής των αμνών ή άλλων παραβατικών υποθέσεων, δεν αντιμετωπίζεται με την τρομοκράτηση του λαού της περιοχής, τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τους ξυλοδαρμούς, τις συλλήψεις και το τσουβάλιασμα, στην κυριολεξία, του ανθρώπινου σώματος σε τσουβάλια ελιάς, κατά την προσαγωγή τους στο αστυνομικό Μέγαρο.

Σοβαρές πολιτικές ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων, τα οποία δεν είναι τυχαία και μεμονωμένα.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να δώσει απαντήσεις για τις σοβαρές καταγγελίες αυτές, να διερευνήσει το ζήτημα και να αποδώσει ευθύνες στους υπαίτιους.

ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ