Κατακόρυφη αύξηση των Ρώσων τουριστών αναμένεται στην Κρήτη

τουρισμόςΚατακόρυφη αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Κρήτη για την ερχόμενη τουριστική σεζόν η οποία έχει ανακηρυχθεί σε έτος Ελλάδας στη Ρωσία και έτος Ρωσίας στην Ελλάδα διαβλέπουν διακεκριμένοι Ρώσοι πράκτορες που βρέθηκαν στο νησί στο πλαίσιο του ετήσιου Work Shop του κλάδου τους, στο Ξενοδοχείο Knossos Royal στον Ανισσαρά Χερσονήσου προσκεκλημένοι του Τουριστικού Οργανισμού TEZ Tour Ελλάδος, ο οποίος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της Ρωσίας.

Το 2016, η Κρήτη θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα του Ρωσικού τουρισμού, ενώ λόγω των διεθνών εξελίξεων αύξηση Ρώσων τουριστών θα υπάρξει και στην υπόλοιπη χώρα καθώς και στην Κύπρο, δηλώνουν στην Κρήτη ΤV Ρώσοι tour operators, άνθρωποι που κινούν τα νήματα του Ρωσικού Τουρισμού σε διεθνές επίπεδο.

Ο τουριστικός Οργανισμός ΤΕΖ Τουρ Ελλάδος στοχεύει στον διπλασιασμό Ρώσων τουριστών στο νησί την επόμενη τουριστική σεζόν, υποστηρίζοντας ότι είναι εφικτός ο στόχος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

Ειδικοί μελετούν τον σχεδιασμό νέων πακέτων διακοπών για Νοέμβριο μήνα σε τουριστικά θέρετρα του νησιού, διακοπές που μπορούν να συνδυαστούν με ξεναγήσεις σε χώρους ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αλλά και με επισκέψεις σε ρακοκάζανα και οινοποιεία.

Φέτος, η πτώση στις αφίξεις Ρώσων τουριστών στο νησί ανήλθε στο 48%.

Στο Αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, αφίχθησαν 223.381 Ρώσοι Τουρίστες, πτώση που μεταφράζεται σε 45,48% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ η καλύτερη χρονιά θεωρείται το 2013, οπότε οι Ρώσοι τουρίστες ξεπέρασαν τους 470.000!

Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες εξέφρασαν την αγάπη τους για την Κρήτη, ενώ εντυπωσιάστηκαν από την Κρητική Φιλοξενία αλλά και από τις ομορφιές του νησιού και αυτή την εποχή.

Βούτηξαν στη θάλασσα, επισκέφθηκαν το Οροπέδιο, το Ηράκλειο ενώ αξέχαστη θα τους μείνει και η επίσκεψη τους σε Ρακοκάζανα στην περιοχή της Ανώπολης.

Στην εκδήλωση του TEZ TOUR συμμετείχαν 320 Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι θα διαφημίσουν την Κρήτη , τον ήλιο, την θάλασσα και τη θετική ενέργεια που εκπέμπουν οι φιλόξενοι Κρητικοί σε εκατομμύρια Ρώσους πολίτες.

Σήμερα βρέθηκαν στο Πάρκο Γεωργιάδη, συμμετέχοντας σε παιγνίδι κρυμμένου θησαυρού ενώ αύριο αποχωρούν από το νησί μας για την Πατρίδα τους.

Ο Τουριστικός Οργανισμός ΤΕΖ TOUR λειτουργεί σε 28 χώρες ενώ στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2008, σε Κρήτη, Ρόδο, Πελοπόννησο και Κέρκυρα.

Πέρα από τους παραπάνω προορισμούς και τη μεγάλη αύξηση Ρώσων τουριστών στην Κρήτη από τη νέα τουριστική σεζόν, ο τουριστικός Οργανισμός ανοίγει νέους ορίζοντες για την Ρωσική τουριστική αγορά σε Αθήνα και Χαλκιδική.

neakriti.gr