ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες και σημαντικά έργα στο φεστιβάλ κλασσικής μουσικής δωματίου Casa dei Mezzo!

Πραγματοποιείται στο Μακρύ Γιαλό για 15η χρονιά, από 20-24 Ιουνίου!

Το φεστιβάλ κλασσικής μουσικής δωματίου Casa dei Mezzo θα γίνει για 15η χρονιά σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης από της 20 – 24 Ιουνίου στο Μακρύ Γιαλό.

Οι εραστές της κλασικής μουσικής θα εκπλαγούν από την ποιότητα και το επίπεδο των φετινών συναυλιών του φεστιβάλ. Το φεστιβάλ προσφέρει μια σειρά από κονσέρτα όπου νέα ταλέντα συνεργάζονται με πιο διάσημους μουσικούς. Οι αξέχαστες αυτές βραδιές καθιστούν το Casa Dei Mezzo ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα φεστιβάλ μουσικής δωματίου στην Ευρώπη. Το φετινό πρόγραμμα ακουμπά την ρομαντική εποχή αλλά προχωρεί και στο 20ο αιώνα με έργα των: Albeniz, Canteloube, Piazzola, Rahcmaninoff, Scriabin, καθώς και γνωστών Ελλήνων συνθετών όπως Κωνσταντινίδη, Κουμεντάκη, Κουνάδη, Χατζιδάκη και Παύλου Καρρέρ.

Όλοι οι διάσημοι μουσουργοί έχουν συνθέσει τα καλύτερα έργα τους για μουσική δωματίου. Πολλά απ αυτά παρουσιάζονται στο φεστιβάλ από καταξιωμένους καλλιτέχνες της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής G. Stromsholm, σημειώνει πως το φεστιβάλ Casa dei Mezzo ευχαριστεί τον μεγάλο χορηγό και συνδιοργανωτή την περιφέρεια Κρήτης , τους μουσικούς , συνθέτες , κρητικούς, τα ΜΜΕ, το ραδιόφωνο, τους χορηγούς, τις τοπικές αρχές, τους εθελοντές και κυρίως το μεγάλο και ενθουσιώδες κοινό που το υποστηρίζει τόσα χρόνια.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2004 και ήδη καταχωρηθεί σαν ενα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στην Κρήτη.

Ο Μακρύ Γιαλός είναι ένα αγαπητό θέρετρο διακοπών που για λίγες μέρες στο τέλος του Ιουνίου, συντελεστές και κοινό, γίνεται το επίκεντρο όσων επιθυμούν να απολαύσουν την υπέροχη μουσική δωματίου στο μοναδικό περιβάλλον της βίλας Casa Dei Mezzo και του Ενετικού μνημείου της Ετιάς.