ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κάθε πέρσι και καλύτερα: Μειωμένη η κίνηση στο Ρέθυμνο το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς

Η φετινή καρναβαλική περίοδος στο Ρέθυμνο σημαδεύτηκε από σημαντική μείωση της κίνησης στα καταστήματα εστίασης, με πτώση περίπου 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Παρά τις υψηλές πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, η τοπική αγορά δεν παρουσίασε την αναμενόμενη αύξηση, ιδιαίτερα στον κλάδο της εστίασης.

Η ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, λόγω της δεύτερης επετείου της τραγωδίας των Τεμπών, επηρέασε την προσέλευση επισκεπτών. Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, οι εκδηλώσεις της συγκεκριμένης ημέρας ακυρώθηκαν ως ένδειξη πένθους. Επιπλέον, οι ακυρώσεις πτήσεων και ακτοπλοϊκών δρομολογίων την ίδια ημέρα άφησαν αρκετό κόσμο εκτός Κρήτης και Ρεθύμνου, περιορίζοντας περαιτέρω την κίνηση.

Όμως, ο κύριος λόγος θεωρείται ότι είναι η οικονομική στενότητα που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές σε στολές, εισιτήρια και είδη ευρείας κατανάλωσης, όπως τα αλκοολούχα ποτά, έθεσαν περιορισμούς στις δαπάνες των καταναλωτών. Παράλληλα, οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης αντιμετωπίζουν την άνοδο στο κόστος των πρώτων υλών και της ενέργειας, επιβαρύνοντας περαιτέρω την κατάσταση.

Οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου και στην περίοδο του Πάσχα, ελπίζοντας σε οικονομική ανάκαμψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τις δυσκολίες, το Σαββατοκύριακο της κορύφωσης των εκδηλώσεων σημειώθηκε υψηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία και υπήρχε αρκετός κόσμος στην πόλη.