ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κάθε τέλος μια νέα αρχή για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Άλλη μια χρόνια έφτασε στο τέλος της για το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Μαζί Μπορούμε» που λειτουργεί για 6η χρονιά ο Σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου.

Μια χρονιά δύσκολη μεν, λόγω πανδημίας κα μείωσης των εξωτερικών δράσεων μας άλλα εξαιρετικά δημιουργική, μια και το ότι η δομή ήταν ανοιχτή σε όλη την περίοδο αυτή, με μέτρα ασφαλείας, εξισορροπώντας την ανάγκη που είχαν τα 34 παιδιά με αναπηρία να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά και να εκπαιδευτούν σε κοινωνικές δεξιότητες.

Στο τέλος της περιόδου 2020- 2021 , το καλοκαιράκι   μας βρήκε να μετράμε στιγμές με χαμόγελα, άγχη , δημιουργίες , ατέλειωτες στιγμές γέλιου , βλέμματα  με μπόλικο χρώμα και ώρες με πολλή μουσική. Όλες αυτές τις στιγμές που βιώσαμε αυτή τη χρόνια θελήσαμε  να τις μοιραστούμε μαζί σας , να σας δείξουμε πως λειτουργεί η δική μας παρέα όλον αυτόν τον καιρό συντροφιά με τα παιδιά μας.

Όλο αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να σας το παρουσιάσουμε μέσα απ’ την γιορτούλα μας με αφορμή της λήξη της περιόδου μας. Μια γιορτή που  οργανώθηκε με πολύ αγάπη όπου όλους τους επαγγελματίες, εθελοντές και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και συνόψισε μέσα μας  όλα αυτά τα συναισθήματα και την υπερηφάνεια που νιώθουμε προς τα παιδιά μας.

Δημιουργήσαμε τον δικό μας βυθό , τα ψαράκια μας και ένα αυτοσχέδιο καραβάκι. Γίναμε οι ίδιοι τρανοί ταξιδευτές μαζί με τα παιδιά μας.

Οι ετοιμασίες ήταν πολλές και όλες είχαν την ταυτότητα των παιδιών.

Στήθηκε το μπαρ της λεμονάδας που οι ομάδες εφήβων ετοίμασαν με τα χεράκια τους.

Τα παιχνίδια και ο χορός πλαισίωσαν την γιορτή μας. Προστέθηκαν εκπαιδευτικά κομμάτια όπως παιχνίδια ταύτισης, σερβίρισμα και περιποίηση των θεατών, ευχούλες καλοκαιρινές που με επιμέλεια τοποθετήθηκαν στο μπαλόνι της χρονιάς.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και οι προσδοκίες και οι στόχοι για την επόμενη χρονιά ακόμα μεγαλύτερες.

Το πρόγραμμα 2021-2022 ήδη είναι στα σκαριά μια και οι μητέρες ήδη έχουν στα χέρια τους τα προσωρινά αποτελέσματα από την ΕΕΤΑΑ και οι αιτήσεις είναι προ των πυλών.

Είναι μεγάλη η τιμή για το Σύλλογο γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου η προτίμηση και η αγάπη που βρίσκουμε από τους ωφελούμενους γονείς. Έχουμε στήσει ένα ασφαλές λιμάνι που δίνουμε και παίρνουμε όλοι πολύ αγάπη που την έχουμε τόσο ανάγκη.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού στα αγαπημένα μας παιδιά.

Πρώτη του Σεπτέμβρη σας περιμένουμε ανανεωμένοι και δυναμικοί!

Εις το επανιδείν!