ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

“Κάτι άλλαξε στα ΕΠΑ.Λ.”

Η φετινή χρονιά που για τους περισσότερους υποψηφίους της χώρας ολοκληρώθηκε μέσα από μια απαιτητική εξεταστική δοκιμασία, έφερε πολλά χαμόγελα στους μαθητές μας. Ήταν η πρώτη φορά που οι τελειόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. διεκδικούσαν θέσεις στα Α.Ε.Ι. και αποδείχθηκε αμέσως ότι όχι μόνο δεν αποτελούν «παιδιά ενός κατώτερου θεού» αλλά εισάγονται σε ανώτατες σχολές και πολυτεχνεία και μάλιστα με καλή σειρά.

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ρεθύμνου είναι υπερήφανο που τα παιδιά που ανέλαβε στην Α Λυκείου για να τους δώσει τα βασικά εφόδια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι πολύ σύντομα ακαδημαϊκοί πολίτες οι οποίοι θα κάνουν υπερήφανους γονείς, συγγενείς, φίλους και κυρίως εμάς τους καθηγητές που πιστέψαμε σ αυτούς και τους πείσαμε πως τα όνειρά τους δεν διαφέρουν από τα όνειρα των συμμαθητών τους στα γενικά λύκεια.

44 από τους 84 υποψηφίους μας θα εγγραφούν σε ανώτερες και ανώτατες σχολές σε λίγες μέρες. Δεν είναι όμως μόνο το ποσοστό (52 %) που μας κάνει υπερήφανους είναι ότι πραγματικά κάτι αλλάζει στα ΕΠΑ.Λ.

Τα σχολεία μας ετοιμάζουν με πάθος και μεράκι όχι μόνο τους αυριανούς τεχνίτες, όχι μόνο τους αυριανούς επιστήμονες αλλά τους αυριανούς πολίτες που με αυτοεκτίμηση και υψηλό αυτοσεβασμό θα ανοίξουν τα φτερά τους για να αναζητήσουν τον δρόμο τους στις δύσκολες συνθήκες της κοινωνίας του σήμερα.

Εμείς τους ευχόμαστε καλό ξεκίνημα , καλή σταδιοδρομία και να θυμούνται ότι το σχολείο τους θα είναι πάντοτε μια ανοιχτή αγκαλιά για να σφίξει μέσα της κάθε παιδί που ξέρει να αγωνίζεται.

1ο ΕΠΑ.Λ. Ρεθύμνου