ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

ΚΔΑΠ ΑμεΑ: «Γνωρίζοντας τις βιβλιοθήκες της πόλης μου»

Κάνοντας μία δυναμική αρχή, το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Μαζί Μπορούμε», ξεκίνησε το εξωτερικό πρόγραμμα για το 2019 από τις βιβλιοθήκες του Ρεθύμνου!

Η ομάδα επισκέφτηκε αρχικά την βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Γάλλου. Εκεί Η κα Ζούνη Μένια μας παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης, πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε όταν είμαστε εκεί αλλά και με ποιο τρόπο πρέπει να μεταχειριζόμαστε τα βιβλία, είτε είναι δικά μας, είτε όχι. Επίσης ο κος Παπαδάκης Κώστας μας ξενάγησε στο χώρο και μας έδειξε ένα από τα πιο παλιά αποκτήματα της βιβλιοθήκης!

Πώς θα μπορούσαμε να φύγουμε από εκεί, χωρίς να σταματήσουμε στη λέσχη για φαγητό! Ευχαριστούμε πολύ όσους μας ξενάγησαν στη βιβλιοθήκη καθώς και τον κο Μαραντωνάκη και την εταιρεία ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ FOOD CULTURE που μας κέρασε στη λέσχη!

Επόμενος σταθμός ήταν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη. Με την πολύτιμη βοήθεια του κου Παπαδάκη Κώστα, που για άλλη μια φορά, είχαμε τη χαρά να είναι μαζί μας, μάθαμε για την ιστορία του βιβλίου, του χαρτιού και της γραφής, μια μακρά ιστορία από το ξύλο μέχρι το tablet. Η κα Βερνάρδου Αθηνά μας ξενάγησε στο χώρο και μας πληροφόρησε για το πώς μπορεί κάποιος να γίνει μέλος της βιβλιοθήκης.

Το πρόγραμμα της ομάδας ολοκληρώθηκε φυσικά σε γνωστή καφετέρια της πόλης!