ΜΟΥΣΙΚΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

“Και χωρίς τα φτερά δε φοβάμαι: Βασίλης Σκουλάς – Παντελής Θαλασσινός στην Κρήτη

Δεκέμβρης 2017… Ο Παντελής μπαίνει ξανά στο πιο…θαλασσινό βαρκάκι στη σειρά και φέρνοντας γύρα τα νησιά φθάνει στην Κρήτη ν’ανταμώσει τον εκλεκτό, αγαπημένο του φίλο, Βασίλη. Παντελής Θαλασσινός-Βασίλης Σκουλάς, σε τέσσερις ακόμα μεγάλες συναυλίες, σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Μετά τη μοναδικά επιτυχημένη καλοκαιρινή συνάντηση τους σε έντεκα μέρη της Ελλάδας και το πρόσφατο σεργιάνισμα τους στον Πειραιά, ο Βασίλης κι ο Παντελής, σμίγουν ξανά με το κοινό της Κρήτης, θέλοντας να ξαναζήσουν μαζί του, την ξεχωριστή αυτή σχέση που βίωσαν, δίνοντας συνάμα τη δυνατότητα σε όσους δεν μπόρεσαν να τους παρακολουθήσουν το καλοκαίρι, να το πράξουν τώρα.

Και χωρίς τα φτερά δε φοβάμαι… μέσα σε μια παντέρμη και δύστροπη εποχή, που όσο κι αν μας «χαμηλώνουν» τα φτερά, μικραίνοντας τα όνειρα κι αλλοιώνοντας τα ιδανικά μας, οφείλουμε να μην παραιτούμαστε, αλλά να αγωνιζόμαστε με συμμάχους τη φιλία, την αλληλεγγύη, την ειλικρίνεια, το σεβασμό, αξίες που όσο κι αν «πληγώνονται», αν δεν τις απωλέσουμε, δε θα χάσουμε στο τέλος τη μάχη, μένοντας…εκειά να στέκουμε, κι ας είμαστε οι τελευταίοι.

Τις προκείμενες άφθαρτες αξίες διδάσκουν όλα ετούτα τα χρόνια, μέσα από τα τραγούδια, μα κι από τη στάση ζωής τους, ο Παντελής κι ο Βασίλης. Τα Σμυρνέϊκα τραγούδια θα πάρουν ξανά φωθιά και θ’ανεβούν στ’Ανώγεια, Τ’ άγρια πουλιά θα ημερέψουν ταξιδεύοντας με Καράβια Χιώτικα, η Δροσοσταλίδα θα γίνει ανέλπιστο φιλί σε Βαθύ Ποτάμι, το Ανάθεμά σε θ’ακουστεί από τις Χανιώτικες Μαδάρες, ως τις κορφές του Ψηλορείτη, τα Μαύρα μάτια τ’αγαπημένα, θα γίνουν Εισιτήριο στην τσέπη μας, στο Κάστρο το παλιό, θα ανεμίσουμε ξανά Άσπρο μαντήλι, να βρούμε το Κλειδί που ανοίγει την καρδιά μας…

Σ’ αυτό το καραβάκι γεμάτο μελωδίες ψυχής και θύμησης, συνταξιδιώτισσα του Παντελή και του Βασίλη θα είναι η Στέλλα Σειραγάκη, η Ρεθεμνιώτισσα με την τόσο όμορφη φωνή, που αποτελεί μια από τις πιο αξιόλογες σύγχρονες ερμηνεύτριες της έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής σκηνής.

Βασίλης Σκουλάς-Παντελής Θαλασσινός
Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, Χανιά, Mega Place
Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, Ρέθυμνο, Κτήμα Θυμέλη, Τηλ. 2831 030888
Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, Ηράκλειο, Αστόρια

Μαζί τους, συνταξιδιώτες σ’αυτό τους το μελωδικό ταξίδι, οι ξεχωριστοί μουσικοί και τεχνικοί τους:

Σωτήρης Μαργώνης, βιολί
Λευτέρης Χαβουτσάς, κιθάρα
Φίλιππος Λευκαδίτης, τύμπανα, κρουστά
Γιώργος Βεντουρής, κοντραμπάσο
Γιάννης Σπαχής, λαούτο
Μιχάλης Κονταξάκης, μαντολίνο
Ευτύχης Γιαννακούρας & Γρηγόρης Κουτσιλιέρης, σχεδιασμός ήχου-ηχοληψία

Φωτογραφίες: Γιάννης Κανελλόπουλος
Artwork: Λευτέρης Γεωργάκης

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΧΑΝΙΑ: PUBLIC, MEGA PLACE, SWEET CORNER (Τζανακάκη 12)
ΡΕΘΥΜΝΟ: PUBLIC, ΗΝΩΜΕΝΑ ΒΟΥΣΤΑΣΙΑ, ΚΤΗΜΑ ΘΥΜΕΛΗ (Τηλ. 2831 030888)
ΗΡΑΚΛΕΙΟ: PUBLIC, ΑΣΤΟΡΙΑ
Διαδικτυακή πώληση : www.ticketservices.gr , tickets.public.gr