Κέντρο Πρόληψης Ρεθύμνου: Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε παραμύθια! [βίντεο]

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ρεθύμνου, στην προσπάθεια του να παρέχει υποστήριξη σε μικρά και …. μεγάλα παιδιά που παραμένουν στο σπίτι, εξαιτίας του Covid 19, ξεκίνησε μια νέα δράση, την διαδραστική αφήγηση παραμυθιών!

Στόχος είναι μέσα από τα παραμύθια να μιλήσουμε με έναν πιο έμμεσο τρόπο για καταστάσεις και πράγματα που μας προβληματίζουν και που πολλές φορές μας αναστατώνουν, μας αγχώνουν ή και μας φοβίζουν. Το παραμύθι άλλωστε αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο μέσο που πραγματεύεται και μιλά για τα πιο σημαντικά ζητήματα που μας απασχολούν, για πολλές δυσκολίες και προκλήσεις που ο καθένας μας αντιμετωπίζει κάποια στιγμή στη ζωή του.

Μέσα από τη αφήγηση παραμυθιών, ελπίζουμε να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά, αλλά και σε μας, να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματά μας και να τα εκφράσουμε με ένα τρόπο διαφορετικό, που μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία όλοι βρισκόμαστε, εστιάζοντας στις δυνάμεις μας. Το παραμύθι ας είναι η αφορμή να συνδεθούμε μαζί σας με όποιον τρόπο θέλετε εσείς: με ζωγραφική, φωτογραφίες, κατασκευές, μια σκέψη σας… και με ό,τι άλλο θα μπορούσε να πλάσει η φαντασία σας!

Η δράση του Κέντρου Πρόληψης ξεκίνησε την Μεγάλη Πέμπτη, 16 Απριλίου, με το παραμύθι «Ανάποδα» του Θοδωρή Παπαϊωάννου, από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Αφηγήτρια είναι η Μαρία Ζαχαράκη, εμψυχώτρια της Θεατρικής Ομάδας του Κέντρου.

Απολαύστε το!