ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κεραμέως: Νέα εξεταστικά κέντρα για τα ειδικά πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα σε Ρέθυμνο, Ξάνθη, Πάτρα

Τη σύσταση νέων, πρόσθετων εξεταστικών κέντρων για τα ειδικά πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανακοίνωσε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, από το Βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των κ.κ. Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ) και Σακοράφα (ΜέΡΑ25).

Η κυρία Κεραμέως, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα των φετινών συνθηκών, εξήγησε ότι το Υπουργείο ανταποκρίθηκε στις συνθήκες αυτές, προβλέποντας τη λειτουργία ορισμένων νέων εξεταστικών κέντρων ανά την Επικράτεια για τα ειδικά μαθήματα.

Ειδικότερα:

– Το εξεταστικό κέντρο του Ρεθύμνου θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της Κρήτης.
– Το εξεταστικό κέντρο της Ξάνθης θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας, για λόγους δημόσιας υγείας και πρόληψης.
– Το εξεταστικό κέντρο της Αχαΐας, με κέντρο την Πάτρα (και ένα επιπλέον ειδικό εξεταστικό κέντρο στο Αγρίνιο), θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της Δυτικής Ελλάδας, των Επτανήσων και της Ηπείρου.

Στη Θεσσαλονίκη θα εξετάζονται υποψήφιοι από τη Θεσσαλία, τη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία εκτός Ξάνθης.

Στα εξεταστικά κέντρα της Αττικής με έδρα την Αθήνα θα εξετάζονται όλοι οι υπόλοιποι.

Τέλος, οι προφορικά εξεταζόμενοι θα εξεταστούν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Κεφαλογιάννης: Θετική εξέλιξη

Ως μια θετική εξέλιξη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών ολόκληρης της Κρήτης χαρακτηρίζει με δήλωση του, τη σύσταση νέου, πρόσθετου εξεταστικού κέντρου στο Ρέθυμνο για τα ειδικά πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη η σύσταση του νέου εξεταστικού κέντρου έρχεται έπειτα από την αναγνώριση της ιδιαιτερότητας των φετινών συνθηκών από τη μεριά του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και από τις επισημάνσεις δεκάδων γονέων πως ενδεχόμενη μετακίνηση εκτός της Περιφέρειας Κρήτης ελλοχεύει υγειονομικούς κινδύνους και περαιτέρω επιβάρυνση των μαθητών και των οικογενειών τους.

Τέλος, ο Υφυπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Υπουργό Παιδείας κα. Νίκη Κεραμέως, η οποία, όπως υποστηρίζει, ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα σημαντικό αίτημα της κοινωνίας της Κρήτης, προσφέροντας ουσιαστική λύση στους μαθητές που μέχρι πρότινος καλούνταν να μεταβούν στην Αθήνα.