ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου: Ουρές πολιτών στη Μητρόπολη Αθηνών για το «τελευταίο αντίο»

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, κηδεύεται σήμερα, Δευτέρα (16/01), ως ιδιώτης ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη (10/01).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί, η σορός του τέως βασιλιά ξεκίνησε από το Α’ Νεκροταφείο λίγο μετά τις 05:00 και έφθασε στις 5:45 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου η πρόσβαση ήταν ελεύθερη έως τις 10.30 για όποιον επιθυμούσε να αποτίσει φόρο τιμής.

Ήδη από νωρίς το πρωί, δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να αποχαιρετήσουν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν φτάσει με λεωφορεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ουρές σχηματίστηκαν έξω από το παρεκκλήσι, όπου υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία, ενώ ο μέσος όρος της αναμονής των παρευρισκομένων ήταν μία ώρα. Παράλληλα, γεμάτα ήταν και τα γύρω καφέ στα πέριξ της Μητρόπολης με κόσμο που περίμενε.

Οι συγκεντρωμένοι έξω από τη Μητρόπολη αποχαιρέτησαν τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ τραγουδώντας ανά διαστήματα τον εθνικό ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ψωμί-ελιά και Κώτσο βασιλιά», ενώ πολλοί κρατούσαν βασιλικές σημαίες.

Στις 10:00 περίπου έφτασε στη Μητρόπολη και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μαζί με τη σύζυγό του, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Το πλήθος υποδέχτηκε τον κ. Σαμαρά με χειροκροτήματα και το σύνθημα «Ελλάς-Ελλάς-Αντώνης Σαμαράς».

Μεταξύ των πολιτικών προσώπων που βρέθηκαν στη Μητρόπολη είναι οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Φαήλος Κρανιδιώτης, Νίκος Νικολόπουλος, Δήμητρης Καμμένος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Μίλτος Χρυσομάλλης.

Λίγο μετά τις 11:00, το φέρετρο με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μεταφέρθηκε εντός του Μητροπολιτικού Ναού για την Εξόδιο Ακολουθία που είναι προγραμματισμένη στις 12:00.

Πάνω στο φέρετρο τοποθετήθηκε το στεφάνι της συζύγου του, Άννας Μαρίας. Είναι φτιαγμένο από λουλούδια μιγκέ, ίδια με αυτά που είχε στην νυφική της ανθοδέσμη.

Τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από το παρεκκλήσι προς την Μητρόπολη ακολούθησαν μόνο οι τρεις γιοι του, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τα πλήθη κατά την άφιξή τους.