ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κιν.Λε.Ρ: Ο Ιταλικός κινηματογράφος ταξιδεύει οnline

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) συμμετέχει στην συνδιοργάνωση της εικονικής έκδοσης του “VI αφιερώματος στον Ιταλικό Κινηματογράφο στην Ελλάδα, 2020”.

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Πολιτιστικό Σωματείο AIAL σας καλούν στο σινεμά… στο σπίτι σας!

Στο πλαίσιο του προγράμματος Tempo Forte Ιταλία – Ελλάδα 2020 και του Δικτύου Ελληνο – Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, καθώς και με την στήριξη της ΟΚΛΕ, ο ιταλικός κινηματογράφος ταξιδεύει online στην Ελλάδα.

Το αφιέρωμα ακολουθεί την παραδοσιακή μορφή, παρουσιάζοντας κάθε εβδομάδα μια διαφορετική ταινία, στην διάθεση του «θεατή» μόλις κάνει την εγγραφή που είναι έγκυρη για ολόκληρη την εκδήλωση.

Κάθε ταινία, με το ακόλουθο ημερολόγιο, θα μείνει διαθέσιμη από κάθε Παρασκευή ως την επόμενη Πέμπτη. Μετά την εγγραφή, φτάνει να κάνετε το login όταν αποφασίζετε να «πάτε σινεμά» και θα απολαύσετε άνετα την ταινία!

Μπορείτε να δείτε κάθε ταινία μόνο μια φορά (όπως στο σινεμά, το «εισιτήριο» είναι έγκυρο μόνο για μια «προβολή») για κάθε καταγεγραμμένο χρήστη.

Εάν θέλετε να την ξαναδείτε, φτάνει να κάνετε μια δεύτερη εγγραφή χρησιμοποιώντας μια διαφορετική ηλεκτρονική διεύθυνση.

Λόγω εθνικού περιορισμού των δικαιωμάτων θεάματος, η χρήση της πλατφόρμας δεν επιτρέπεται εκτός Ελλάδας μέσω φίλτρου γεωγραφικής τοποθεσίας.

Οι πέντε ταινίες, σε πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους, που αποτελούν το αφιέρωμα, διανεμημένες στην Ελλάδα από την StraDa Films, επιλέχτηκαν από τις πιο πρόσφατες παραγωγές του ιταλικού σινεμά, εισέπραξαν την πλήρη αναγνώριση κριτικής και κοινού, και επιβραβεύτηκαν σε διεθνές επίπεδο.

Το αφιέρωμα θα διαρκέσει από 22 Μαΐου έως 25 Ιουνίου 2020 και περιλαμβάνει τις ακόλουθες ταινίες:

22.05 – 28.05: LA PAZZA GIOIA (Η τρελή χαρά), Paolo Virzì – 2016
29.05 – 04.06: LA TENEREZZA (Τρυφερότητα), Giovanni Amelio – 2017
05.06 – 11.06: THE PLACE (Η συνάντηση), Paolo Genovese – 2017
12.06 – 18.06: IL CAPITALE UMANO (Το ανθρώπινο κεφάλαιο), Paolo Virzì – 2014
19.06 – 25.06: IO SONO L’AMORE (Είμαι ο έρωτας), Luca Guadagnino – 2009

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ: https://iicateneonline.gr
Αν χρειάζεστε υποστήριξη στείλετε mail στο support@iicateneonline.gr.