ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Σητείας

Στους δρόμους βγαίνουν τη Δευτέρα κάτοικοι και φορείς της Σητείας που διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σητείας.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος αναφέρει «Καλούμε όλους τους συνδημότες να συμμετέχουν ενεργά και δυναμικά, απαιτώντας την πλήρη στελέχωση όλων των κλινικών και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Σητείας.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από συντονιστική επιτροπή. Η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη».

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και επαγγελματίες της περιοχής, μεταξύ αυτών ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Καταστημάτων Δήμου Σητείας. Στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου επισημαίνεται ότι τα καταστήματα εστίασης, καφέ, μπαρ, ταβέρνες και delivery στην Επαρχία Σητείας θα είναι κλειστά.

Ακόμα, το Δ/Σ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λασιθίου, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την στήριξη του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής της Σητείας για την υποβάθμιση του Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας.

Οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων με κύριο άξονα την μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία με άμεσο αποτέλεσμα την έλλειψη προσωπικού, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση των υπηρεσιών και την απαξίωση του νοσοκομείου.