ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κινητοποίηση υπαλλήλων της Π.Ε. Ρεθύμνου στο πλαίσιο πανελλαδικής μέρας δράσης & διεκδίκησης των εργαζομένων στις Περιφέρειες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθυμνου (Πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης), στο πλαίσιο Πανελλαδικής Μέρας Δράσης & Διεκδίκησης των εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας (απόφαση της Ομοσπονδίας μας (ΟΣΥΑΠΕ)) διοργανώνει την Πέμπτη 4 Απριλίου κινητοποίηση ως συνέχεια στις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις προκειμένου να διεκδικήσουμε πιο αποτελεσματικά τα επείγοντα και χρονίζοντα αιτήματά μας.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας όλων των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας την Πέμπτη 4/4 στις 11.00μμ.

Σας γνωρίζουμε ότι δεν ανεχόμαστε πλέον να πετάνε στο καλάθι των αχρήστων τα αιτήματά μας, να υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες μας, να ιδιωτικοποιούν τις αρμοδιότητες, να τσακίζουν τα δικαιώματά μας, να ζούμε με πετσοκομμένους μισθούς.

Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Βάζουμε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων μας τα αιτήματα για:

  • αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό,
  • επαναφορά των 13ου & 14ου μισθού,
  • λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας,
  • ικανοποίηση των αιτημάτων μας για τα  ζητήματα χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας των υπαλλήλων, που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία,
  • χορήγηση «ελεγκτικού επιδόματος» στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις υποστηρικτικές δομές,
  • πλήρη νομική κάλυψη,
  • χορήγηση της εκλογικής αποζημίωσης σύμφωνα με τις προτάσεις μας.

Είναι προκλητική η συνεχής υποστελέχωση, με συνεχή μείωση του αριθμού των εργαζομένων. Μόνο από το 2020 μέχρι σήμερα έχει μειωθεί κατά 24% το δυναμικό των υπηρεσιών.

Είναι προκλητικό αντί να προχωρούν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού να προσλαμβάνουν συμβασιούχους στους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς (ΑΕ) που συστήνουν.

Είναι προκλητική η συνέχιση των πετσοκομμένων μισθών μας, η αντιμετώπισή μας σαν υπαλλήλους β΄ κατηγορίας.

Είναι προκλητικό να συνεχίζουμε να βάζουμε το χέρι στη τσέπη για να υπερασπιζόμαστε τις υπηρεσίες και τους εαυτούς μας σε απαράδεκτες ποινικές διώξεις, αγωγές κλπ.

Ζητάμε :

  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ – ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.
  • ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ – ΜΕΣΑ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ  ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
  • ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου