ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΚΚΕ: Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Ρίζου Μαρούδα στα Ανώγεια

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Ρίζου Μαρούδα, μέλους του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ, στα Ανώγεια, την Τετάρτη 29/6.

Στις 8:00 μμ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κτηνοτροφικό σύλλογο Ανωγείων στην αίθουσα του Δημαρχείου, όπου συζητήθηκαν τα τεράστια και ασφυκτικά προβλήματα που βιώνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι , με επίκεντρο το κόστος παραγωγής, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργεί η νεα ΚΑΠ. Από την μεριά του, ο Ρ. Μαρούδας ανέδειξε τις ευθύνες, διαχρονικά των κυβερνήσεων και το γεγονός ότι μοναδική διέξοδος για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο είναι η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Αμέσως μετά ,ο Ρ. Μαρούδας μίλησε σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ στη πλατεία Αρμί, από όπου τόνισε ότι το υπέρογκο και διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, η εκτόξευση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης καθώς και το ακριβό ρεύμα και πετρέλαιο που διαχρονικά καλούνται να πληρώνουν για τις ανάγκες της παραγωγής δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο στους παραγωγούς.\Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά των γεωργών και κτηνοτρόφων για:

  • ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των λιπασμάτων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια
  • κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης, ενώ όπως και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, προσπαθεί να συκοφαντήσει τους αγώνες τους.