ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη τα σχολεία του Ρεθύμνου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο νομό Ρεθύμνου τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας, για την ασφάλεια των μαθητων και των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κας Μαίρης Λιονή.

Πρώτος ο Δήμος Ρεθύμνης το πρωί είχε ανακοινώσει ότι την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Ο Δήμος Ρεθύμνης, το Τμήμα Παιδείας του και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργαλής, με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Α’θμιας Εκπ/σης κ. Λ. Καρβούνη και  Β’ θμιας Εκπ/σης κ. Ι. Γαζανού, ανακοινώνουν ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.   

Η κοινή απόφαση λήφθηκε δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν το προσεχές διήμερο στο Ρέθυμνο. Ήδη χιονίζει στην Περιφέρεια του Δήμου ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ενδεχομένως να προκαλέσουν παγετό στο οδόστρωμα, συνθήκη που καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη τη μετακίνηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στα σχολεία. 

Επιπλέον, λόγω ψύχους,  καθίσταται πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω πανδημίας σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παράθυρα των σχολικών αιθουσών,  πρέπει να παραμένουν ανοικτά. 

Για τους παραπάνω λόγους και με προτεραιότητα την ασφάλεια και υγεία των μαθητών, τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ρεθύμνης θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.

Κλειστά τα σχολεία και στον Δήμο Μυλοποτάμου

Με απόφαση του Δημάρχου, όλα τα σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Αμαρίου λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίουγια την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων και εκτεταμένης χιονόπτωσης που επικρατεί στην περιοχή.

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Ανωγείων μέχρι νεοτέρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ανωγείων το Σάββατο, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 24/1/2022 μέχρι νεότερης ανακοίνωσης από το Δήμο.