ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κοινή δράση αιμοδοσίας από τους Δότες Ζωής και το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

Η χαρά μας κάθε φορά που γίνεται μια Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μεγάλη.Όταν όμως η Εθελοντική Αιμοδοσία έχει να κάνει με,εφήβους και νέους Εθελοντές Αιμοδότες δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτό που αισθανόμαστε.Όταν έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες υγείας,με ακέραιη την συναίσθηση του λειτουργήματος που ασκούν,με εθελοντές νοσηλευτές,όπως την δική μας Άρτεμις,που χωρίς δισταγμό ρίχτηκε στην «μάχη» ώστε κανένας Εθελοντής να μην φύγει επειδή δεν πρόλαβε, βοηθώντας το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ, τότε αν μη τι άλλο χαμογελούμε,ενδυναμώνουμε και προχωράμε!

Ένα προσωπικό που με ευγένεια και επαγγελματισμό υποδέχτηκε τους Εθελοντές που κατάκλυσαν τον χώρο της αιμοδοσίας.

Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της εκδήλωσης έπαιξε και η προετοιμασία που έγινε από το 15μελές του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ρεθύμνου,που είχε ενημερώσει τους μαθητές και είχε ετοιμάσει λίστα με Εθελοντές Αιμοδότες. Η ανιδιοτέλεια και η όρεξη για προσφορά που διακρίνει τα μέλη των Δοτών Ζωής, που ήταν εκεί, βοηθώντας  την διαδικασία της αιμοδοσίας,στην προσέλευση,στην προσέλκυση και στην συμπλήρωση του ιστορικού αιμοδότη αλλά και ενημερώνοντας κάνοντας παράλληλα και εγγραφές σε υποψήφιους Δότες Μυελού των Οστών.

Τόσα νέα παιδιά,τόσοι νέοι Εθελοντές Αιμοδότες που για πρώτη φορά αιμοδότησαν.Αξίζει να σημειωθεί ότι 57 άτομα αιμοδότησαν,57 άτομα πρόσφεραν ζωή από την ζωή τους,45 από αυτούς πρώτη φορά!! ΌΛΟΙ όμως με πολλή χαρά,κυρίως μετά την αιμοδοσία,όταν συνειδητοποιούσαν πόσο καλό θα κάνουν στον λήπτη.

Το μεγαλείο όμως της προσφοράς το συμπλήρωσαν τα 27 άτομα που προσφέρθηκαν να γίνουν υποψήφιοι Δότες Μυελού τον Οστών,μετά από την ενημέρωση που δέχτηκαν από τα μέλη μας.27 άτομα με περίσσεια αγάπης προστέθηκαν στην μεγάλη οικογένεια των Υποψήφιων Δοτών Μυελού των Οστών,ώστε όλοι μαζί να μεγαλώσουμε την Ελπίδα του κάθε ασθενή και το Όραμά του να βρεθεί συμβατός Δότης Ζωής,να γίνει κάποια στιγμή πραγματικότητα.

Προχωράμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ φίλοι μας.Προχωράμε γιατί εκεί έξω κάποιος μας έχει ανάγκη.

Και πώς να μην προχωρήσουμε όταν έχουμε τέτοιους συνεργάτες.Το Δ.Σ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ρεθύμνου,Δότες Ζωής και το 15μελές του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ρεθύμνου,θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το τμήμα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ και ιδιαιτέρως τον γιατρό κ.Βαρκαράκη Γεώργιο,τον επισκέπτη υγείας κ.Ξημέρη Δημήτριο και τον οδηγό κ.Μηλιώνη Αναστάσιο για την άριστη συνεργασία που είχαμε και την ευγενή τους παρουσία, ευελπιστώντας στην επανάληψη της κοινής μας δράσης.

Μιας κοινής δράσης που ήταν πρωτοβουλία του τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν Ρεθύμνου,το οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Επίσης ευχαριστούμε τις διευθύνσεις του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ και Δημοσίου ΙΕΚ Ρεθύμνου για την άδεια να πραγματοποιηθούν οι δράσεις μας στον χώρο τους,όπως και το προσωπικό των σχολείων,τον φύλακα και τις καθαρίστριες που μας βοήθησαν κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.

  Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ το οφείλουμε στα χαμογελαστά παιδιά που χάρισαν ζωή απ΄την ζωή τους με το αίμα τους,δίνοντάς μας κι εμάς δύναμη να συνεχίσουμε.

    Για το Δ.Σ του Σ.Ε.Α ν.Ρεθύμνου    Για το Δ.Σ του 15μελές του  1ου ΕΠΑΛ                 

            Ο Πρόεδρος                                              Η Πρόεδρος         

      Κουλεντάκης Νίκος                                    Γιαννούλη Μαρία