ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Κόλαφος για την κυβέρνηση η ανάλυση της Ισπανικής Κεντρικής Τράπεζας για την αποτελεσματικότητα μείωσης του ΦΠΑ»

Γ. Νικητιάδης (βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ): «Κόλαφος για την κυβέρνηση η ανάλυση της Ισπανικής Κεντρικής Τράπεζας για την αποτελεσματικότητα μείωσης του ΦΠΑ»

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ:

«Η απάντηση στη συνεχή άρνηση του κ. Μητσοτάκη να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα, όπως έγινε στην Ισπανία, επειδή δήθεν αυτή δεν θα περάσει στην τελική τιμή, ήρθε από την ίδια την ανεξάρτητη Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας!

Η μελέτη της Ισπανικής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, και αφορούσε σε 10.000 προϊόντα, επισημαίνει ότι «στο επίπεδο των σούπερ μάρκετ η μετάπτωση του ΦΠΑ ήταν σχεδόν ολοκληρωτική».

Το τελευταίο διάστημα και ενώ η ακρίβεια παραμένει στα ύψη, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, παραμένει και αποδεδειγμένα πλέον, η μόνη αξιόπιστη και αποτελεσματική.

Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, αμφισβητείται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η αξιοπιστία της επιχειρηματολογίας της κυβέρνησης ενάντια στα φιλολαϊκά μέτρα. Επιτέλους ας ακούσει η Κυβέρνηση τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ».