ΜΟΥΣΙΚΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης: «Ψυχή & Σώμα» στο Θέατρο Ερωφίλη

Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης: «Ψυχή & Σώμα» στο Θέατρο Ερωφίλη
φιλική συμμετοχή  Γεωργία Νταγάκη
Ρέθυμνο  (φρούριο Φορτέτζα)
Τρίτη  25 Αυγούστου  2015, 21:30

Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης - Ματθαίος ΤσαχουρίδηςΣε συνέχεια της ενθουσιώδους αποδοχής από κριτικούς και κοινό σε μια μαγική, sold out εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η μουσική παράσταση «Ψυχή και Σώμα» ταξιδεύει στο Ρέθυμνο, Θέατρο Ερωφίλη (φρούριο Φορτέτζα), την Τρίτη  25 Αυγούστου  2015, 21:30.

Μία απρόβλεπτη μουσική συνεύρεση! ένα σύγχρονο αμάλγαμα παράδοσης και σύγχρονης εξέλιξης, ένα μουσικό ταξίδι υψηλής αισθητικής και συγκίνησης που καταργεί τα καθιερωμένα μουσικά σύνορα.

Πρωταγωνιστές η φωνή του Κωνσταντίνου και η ποντιακή λύρα του Ματθαίου Τσαχουρίδη. Συνοδοιπόρος στο σταθμό αυτό η Γεωργία Νταγάκη στην κρητική λύρα και στο τραγούδι.

Η Γεωργία Νταγάκη,  δαιμόνια σολίστ της κρητικής λύρας με την καθηλωτική φωνή σε κάθε της εμφάνιση παρασύρει το κοινό σε μια πρωτόγνωρη μέθεξη ήχων και συναισθημάτων.

Μαζί με εξαίρετους μουσικούς συνομιλούν επί σκηνής με ήχους των Puccini, Tchaikovsky, Χατζιδάκι, Πλέσσα, Rodrigo, συναντούν τον Στέλιο Καζαντζίδη, ανταμώνουν με την Κρητική παράδοση, τις μουσικές γειτονιές του κόσμου και συστήνουν τις δικές τους συνθέσεις. Δύο παραδόσεις με ανέκαθεν δυνατή φιλία, η Κρήτη και ο Πόντος, αποκτούν Ψυχή και Σώμα σε αυτή τη τόσο ιδιαίτερη μουσική παράσταση.

Μια φιλία ένωσε τον Πόντο και τη Κρήτη κι απέκτησε τη δύναμη του γέρο-Ψηλορείτη! … η συνέχεια επί σκηνής.

Τόσο η ακαδημαϊκή όσο και η καλλιτεχνική πορεία των δύο αδελφών, αποτέλεσε πόλο έλξης για μια σειρά διακρίσεων από φορείς εντός και εντός συνόρων. Σταθμός στη μέχρι τώρα πορεία τους αποτελεί το ειδικά γραμμένο για τη φωνή του Κωνσταντίνου Μοιρολόι για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τον διάσημο Άγγλο συνθέτη Sir John Tavener (1944 – 2013) καθώς και η απονομή του πρώτου βραβείου, από το Ίδρυμα Τεχνών Μεγάλης Βρετανίας, στον Ματθαίο, ως τον «καλύτερο ερμηνευτή μη Δυτικού οργάνου». Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η καλλιτεχνική διεύθυνση και εποπτεία των δύο αδελφών στο 21ο Διεθνές Βυζαντινό Συνέδριο του Λονδίνου με πρόεδρο τη Lady Marina Marks, υπό την αιγίδα του πρίγκιπα Καρόλου της Ουαλίας.

Έχουν εμφανιστεί σε σημαντικά διεθνή  φεστιβάλ – Kristiansand Tower (Νορβηγία), Saad Hall και Art Palace (Ιράκ), Gasteig kulturzentrum-Μόναχο, Liderhalle-Στουτγκάρδη (Γερμανία), Victoria Hall (Ελβετία), Talar Vahdat Hall (Ιράν), Royal Albert Hall, Queen Elizabeth Hall, WOMAD Festival (Αγγλία), καθώς και σε σημαντικά πολιτιστικά κέντρα σε Ρωσία, Καναδά, Η.Π.Α., Κύπρο, Βουλγαρία και  Αυστραλία.

Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης - Ματθαίος Τσαχουρίδης - Γεωργία Νταγάκη

Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, φωνή, πιάνο
Ματθαίος Τσαχουρίδης, ποντιακή λύρα, ουζμπέκικη λύρα, αφγανικό ρεμπάμπ, αραβικό ούτι, περσική λύρα, βιολί, λαούτο, μπουζούκι.
Γεωργία Νταγάκη,  φωνή, κρητική λύρα
Αντώνης Σαρακατσιάνος (πιάνο)
Αθανάσιος Σωτηριάδης (πλήκτρα)
Σκηπητάρης Γεώργιος (καβάλ, κλαρίνο)
Γεώργιος Κορτσινίδης (τύμπανα, κρουστά, ποντιακό νταούλι)
Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου (κρουστά)
Ιωάννης Πούλιος (λαούτο, κιθάρες)

Ηχοληψία: Ιωάννης Ιωαννίδης
Καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια προγράμματος: Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης
Επικοινωνία: Κατερίνα Γρηγοριάδου 2317001367 – Διοργάνωση: Γίνονται Έργα

Ρέθυμνο, Θέατρο Ερωφίλη (φρούριο Φορτέτζα)
Τρίτη  25 Αυγούστου  2015/ Ώρα έναρξης: 21:30
Γενική είσοδος: 10€

Προπώληση: www.viva.gr, Κιόσκι Πλατείας Τεσσάρων Μαρτύρων