Μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στους ιδιαίτερα προσεγμένους χώρους του εστιατορίου “Αυλή”.

Μικροί σκακιστές του ομίλου, οι γονείς τους, φίλοι αλλά και παίχτες της ομάδας γέμισαν ασφυχτικά τις αίθουσες του εστιατορίου και γιόρτασαν το κόψιμο της βασιλόπιτας.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ομίλου που είχαν την ευθύνη της οργάνωσης: Πελαντάκης Γιώργος, Λαμπρινού Κατερίνα, Φουρναράκης Γιώργος, Βαταντζή Ελευθερία και ο προπονητής Κος Λαμπούδης Λουκάς είχαν φροντίσει για όλα. Εκείνο όμως που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι ότι παρατηρώντας και ακούγοντας κανείς τα παιδιά του ομίλου στην αίθουσα που συνέτρωγαν μπορεί να διαπιστώσει το υψηλό επίπεδο πολιτισμού που τα διακρίνει. Διότι το σκάκι δεν ακονίζει μόνο το μυαλό αλλά σφυρηλατεί χαρακτήρες, συμπεριφορές και συντελεί στη δημιουργία υποδειγματικά καλών και συγκροτημένων ατόμων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου, Αιδεσιμότατος Κος. Δερμιτζάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Κα. Μαίρη Λιονή, Ο Δήμαρχος Κος Μαρινάκης και ο Αντιδήμαρχος Κος Μίνως Αλεφαντινός.

Ο πρόεδρος του ομίλου Κος Πελαντάκης Γιώργος καλωσόρισε τους παρόντες, αναφέρθηκε στη γεμάτη αγωνιστική χρονιά, Παγκρήτιο σχολικό πρωτάθλημα, Πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών, το πετυχημένο Ρεθεμνιώτικο σχολικό πρωτάθλημα και ευχήθηκε τη νέα χρονιά που ο όμιλος κλείνει 40 χρόνια παρουσίας στο Ρέθυμνο να του παραχωρηθεί κάποιος χώρος για χρήση ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει να αναπτυχθεί και να δώσει στα παιδιά του Ρεθύμνου όσα το σκάκι μπορεί να προσφέρει. Είναι θεωρούμε χρέος της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου τόσο προς τον όμιλο όσο προς τη νέα γενιά του Ρεθύμνου. Τέλος ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Κα. Λιονή, τον Δήμαρχο Κο. Μαρινάκη και τον Αντιδήμαρχο Κο. Αλεφαντινό για τη διαρκή παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις του ομίλου αλλά και την ηθική και υλική βοήθεια τους στις οργανωτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο όμιλος και που καθιστούν το Ρέθυμνο κέντρο Παγκρήτιου και Πανελλήνιου σκακιστικού ενδιαφέροντος.

Ο Αιδεσιμότατος Κος. Δερμιτζάκης έκοψε την πίτα και μετέφερε το χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Μητροπολιτού Κου. Ευγενίου. Στον χαιρετισμό τους στην απονομή των επάθλων τόσο ο Δήμαρχος Κος Μαρινάκης όσο και ο Αντδήμαρχος Κος. Αλεφαντινός αφού αναφέρθηκαν στη σημασία και τη χρησιμότητα του σκακιού στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς με υγιή ενδιαφέροντα, ευχήθηκαν καλή χρονιά σε όλους και την υπόσχεση ότι, να θεωρείται αυτονόητη η βοήθεια τους προς τον όμιλο όποτε είναι απαραίτητη. Υπόσχεση που έδωσε αποχωρώντας λόγω υποχρεώσεων και η Κα. Λιονή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και συγκεκριμένα στις απονομές βραβεύθηκαν:

Ατομικά Νεανικά Κάτω των 8 (Αγόρια):

1ος Γάσπαρης Δημήτρης – Θαδδαίος

2ος Κουρμουλάκης Βαρδής

3ος Τζανουδάκης Γιώργος

Ατομικά Νεανικά Κάτω των 8 (Κορίτσια):

1η Χρυσού Ιωάννα

2η Τσακαλάκη Καλλιόπη

3η Ιωάννου Θεοδώρα

Ατομικά Νεανικά Κάτω των 10 (Μικτό):

1ος Τζανάκης Μάνος

2ος Διαδασκάλου Αντώνης

3η Δασκαλάκη Ευαγγελία

Ατομικά Νεανικά Κάτω τον 12:

1ος Δασκαλάκης Μανώλης

2ος Δεβεράκης Γιώργος

3ος Φουρναράκης Μανώλης

1η Γουμενάκη Εύα

2η Τριπολιτάκη Ειρήνη

Ατομικά Νεανικά Κάτω των 14 (Μικτό):

1ος Φραϊδάκης Μανώλης

2ος Καβούνης Γιώργος

3η Αλεξαντωνάκη Άννα

Εσωτερικό Πρωτάθλημα 2018:

Κατηγορία Α

1ος Φραϊδάκης Μανώλης

2ος Καβούνης Γιώργος

3η Χρυσού Ιωάννα

3η Αλεξαντωνάκη Άννα

3ος Δεβεράκης Γιώργος

Κατηγορία Β

1ος Κουρμουλάκης Βαρδής

2ος Τζανουδάκης Γιώργος

3ος Κοτσυφάκης Νίκος

Στα Παγκρήτια πρωταθλήματα συνεχίζουν οι σκακιστές: Γάσπαρης Δημήτρης – Θαδδαίος, Κουρμουλάκης Βαρδής,  Χρυσού Ιωάννα, Τσακαλάκη Καλλιόπη, Τζανάκης Μάνος, Διαδασκάλου Αντώνης, Δασκαλάκης Μανώλης, Φραϊδάκης Μανώλης, Αλεξαντωνάκη Άννα, Πελαντάκης Μιχάλης και Κουκουράκη Χρυσή.

Τέλος ο Πρόεδρος του ομίλου εκφράζοντας το Δ.Σ. ευχαρίστησε τους χορηγούς της περασμένης χρονιάς: Την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, τον Δήμο Ρεθύμνου, τη ναυτιλιακή εταιρία Anek Lines & Blue Star Ferries, το Επιμελητήριο Ρεθύμνου,  την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, Σχολές Grant, τις επιχειρήσεις: Βιβλιοπωλείο Αυτογνωσία, Italian Job, Swan, Living Room, Othonas, Iakovos Travel και τέλος τα καταστήματα της πόλης που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν και προσέφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο. Το δύσκολο έργο της διαχείρισης των λαχνών και της διοχέτευσης τους ανέλαβε η μικρή σκακίστρια του ομίλου Ειρήνη Τριπολιτάκη. Τυχερή της Βασιλόπιτας που κέρδισε το φλουρί ήταν η μικρή αδελφή του επίσης μικρού μας αθλητή Κουρμουλάκη Βαρδή. Ο Σκ.Ο.Ρ. εύχεται σε όλους τους φίλους του ομίλου Καλή Χρονιά!