ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κόψιμο πίτας Ο.Υ.Κ. στο Πάνακρον

κοπή πίτας ΟΥΚ στο Πάνακρον

Τον Αγροτουριστικό Πολυχώρο Πάνακρον επέλεξαν να πραγματοποιήσουν την κοπή της πίτας τους τα μέλη του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε, με αγώνα δρόμου 1000μ μαθητών και μαθητριών Δημοτικού. Έλαβαν μέρος 28 άτομα.

Ακολούθησε αγώνας δρόμου 6800μ μ ετην διαδρομή Πάνακρον-Σχολή Ασωμάτων-Αμάρι-Οψυγιάς-Μοναστηράκι-Σχολή Ασωμάτων-Πάνακρον. Έλαβαν μέρος 40 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Κρήτη.

Τους αγώνες δρόμου ακολούθησε ακοντισμός μαθητών μαθητριών Γυμνασίου Λυκείου. Έλαβαν μέρος 28 άτομα.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των επάθλων και ακολούθησε η κοπή πίτας.

Στα μέλη και τους φίλους του Ο.Υ.Κ. παρατέθηκε γεύμα στις εγκαταστάσεις του Πάνακρον, το οποίο ήταν και χορηγός στην εκδήλωση, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αμαρίου, ενώ το Κρητικό Συγκρότημα του Σήφη Λιγοψυχάκη (Στειακού), διασκέδασε τους παρευρισκόμενους με τις μουσικές τους διαδρομές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κος Μαρκιδης Νικόλαος Πρόεδρος ΑΜΑΡΙ ΑΕ ΟΤΑ , Ο κος Αγγελάκης Χαράλαμπος, Γεν.Δ/ντης ΑΜΑΡΙ ΑΕ ΟΤΑ ο κος Κοκονάς Τζανής, Αντιδήμαρχος Δήμου Αμαρίου και οι κ.κ.Αλεξάκης Νικόλαος, Κωνσταντάκης Αντώνιος Δημοτικοί Σύμβουλοι , αλλά και πλήθος κόσμου που θέλησε να παρακολουθήσει τα δρώμενα.

κοπή πίτας ΟΥΚ στο πάνακρον

Παρευρέθηκαν επίσης και αρκετοί ορειβάτες και μέλη διοικήσεων ορειβατικών Συλλόγων της Κρήτης οι οποίοι είχαν την ευκαιρία με πολλά μέλη του Ο.Υ.Κ. να πεζοπορήσουν στις πολλές πεζοπορικές διαδρομές της καταπράσινης κοιλάδας του Αμαρίου, που με τον χιονισμένο Ψηλορείτη πάνω της και τους άφθονους συνδυασμούς ενδιαφερόντων που διαθέτει , άφησε έκπληκτους όσους ήλθαν για πρώτη φορά στην περιοχή , κάνοντας τους να αναχωρήσουν , για ακόμα μία φορά, με τις καλύτερες εντυπώσεις και για τους ανθρώπους και την φιλοξενία τους , αλλά και για την ομορφιά του τοπίου και της Αμαριώτικης Φύσης.

Έμπρακτα γίνεται πλέον αντιληπτό και αποδεκτό από όλους ότι το Αμάρι και ο Αγροτουριστικός Πολυχώρος Πάνακρον που διαχειρίζεται η ΑΜΑΡΙ ΑΕ ΟΤΑ ,μέσα από τις συνεχείς της προσπάθειες , έχει αρχίσει να γίνεται ιδανικός προορισμός και σταθμός πολλών και διαφορετικών εκδηλώσεων Παγκρήτιου χαρακτήρα δίνοντας μια άλλη ώθηση και προοπτική στο μέλλον της περιοχής.