ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 102 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Έφτασαν 49 οι θάνατοι

Επιπλέον 82 κρούσματα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας αλλά και επιπλέον 20 σε κρουαζιερόπλοιο, με αποτέλεσμα να φτάσουν συνολικά 1.314.

Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν επιπλέον 7 θάνατοι με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών α φτάσει τους 49. «Δείχνει την επιθετικότητα του ιού», σχολίασε ο κ. Τσιόδρας αναφορικά με την αύξηση των θανάτων, αν και αναλογικά και συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες η κατάσταση στην Ελλάδα δείχνει ακόμα να είναι υπό έλεγχο.

«Πολύ περισσότεροι θάνατοι θα αποφευχθούν αν τα μέτρα παραμείνουν σε ισχύ», είπε ο κ. Τσιόδρας αναφέροντας το συμπέρασμα έρευνας από το Imerial του Λονδίνου. Πρόσθεσε ότι πρεπει να αποτραπεί όσο το δυνατόν περισσότερο να φτάσουμε στο λεγόμενο peak του ιού.

«Ελπίζω να μην ισχύει αυτό που διάβασα, ότι ξεχύθηκαν συμπολίτες γιατί όλοι μαζί θα πληρώσουμε το τίμημα», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας. Ο κ. Χαρδαλιάς από την πλευρά του μίλησε για «απαράδεκτη εικόνα που είδαμε έξω από τις τράπεζες» και πρόσθεσε ότι «δεν γίνεται δίπλα σε κάθε απερίσκεπτο πολίτη να είναι και ένας αστυνομικος».

Επίσης ανακοίνωσε την λήψη πρόσθετων μέτρων τοπικού χαρακτήρα. Σε καραντίνα τίθεται η Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας του Δ¨ήμου Καστοριάς.

Επίσης πρόσθετα περιοριστικά μέτρα θα εφαρμοστούν στους Δημους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των Δήμων Ξάνθης και Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Στους Δήμους αυτούς απαγορεύεται εφεξής το βράδυ η κυκλοφορία και αναστέλλεται η δυνατότητα να βγαίνουν οι πολίτες από τα σπίτια τους οι πολίτες για παροχή βοήθειας σε πολίτες που έχουν ανάγκη, για άθληση και για βόλτα κατοικιδίων.

Οι Δήμοι αυτοί ενισχύονται σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως ανεστάλη προληπτικά η λειτουργία δύο λαϊκών αγορών στον δήμο Ηλίου.

Τόνισε ακόμα πως οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ότι ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και πως η κατάσταση είναι ρευστή και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.

Πάνω από 1.000 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις σε 9 ώρες

Από τις 06:00 σήμερα το πρωί έως τις 15:00, βεβαιώθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σε όλη την Ελλάδα, 1.043 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, για τις οποίες επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: 402 στην Αττική, 112 στη Θεσσαλονίκη, 77 στα Ιόνια Νησιά, 74 στη Δυτική Ελλάδα, 57 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 53 στην Πελοπόννησο, 52 στην Κρήτη, 49 στη Θεσσαλία, 48 στην Κεντρική Μακεδονία, 39 στο Νότιο Αιγαίο, 34 στη Στερεά Ελλάδα, 27 στην Ήπειρο, 13 στο Βόρειο Αιγαίο και 6 στη Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 11.677 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.