ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κορονοϊός: Αυξημένα τα κρούσματα στους μαθητές – Έκλεισε τμήμα στο 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

Σταθερά αυξητική είναι η τάση των νέων κρουσμάτων covid-19 στο νομό Ρεθύμνου, αφού χθες ανακοινώθηκαν 81 νέα κρούσματα.

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου υψηλός είναι ο αριθμός των νοσηλειών με 17 άτομα να παραμένουν στην κλινική covid το βράδυ της Τρίτης και δύο στη ΜΕΘ, όμως το εξίσου ανησυχητικό είναι το υψηλό ποσοστό των μολύνσεων στην εκπαίδευση.

Μόνο εχθές τα κρούσματα έφτασαν τα 33 (από self test που πραγματοποίησαν οι μαθητές για να προσέλθουν στις τάξεις τους), ενώ πολύ πιθανό θεωρείται αυτά να είναι περισσότερα με δεδομένο ότι κάθε τάξη μαθητών που βρέθηκε κρούσμα υποβάλλεται στην συνέχεια σε εργαστηριακά rapid test. Από σήμερα κλειστό θα είναι τμήμα του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, καθώς περισσότεροι από τους μισούς μαθητές νοσούν με κορονοϊό.

Είναι το πρώτο σχολείο σε επίπεδο νομού Ρεθύμνου που βάζει λουκέτο τη φετινή χρονιά λόγω covid και για δέκα ημέρες τα μαθήματα θα γίνονται μέσω του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους μέχρι χθες το απόγευμα οι Διευθύνσεις Α/βαθμια και Β/βαθμιας Ρεθύμνου, τα 29 κρούσματα αφορούν σε 18 τμήματα γυμνασίων και λυκείων του νομού και συγκεκριμένα επιβεβαιωθήκαν 14 κρούσματα στο 5ο γυμνάσιο, πέντε στο 4ο γυμνάσιο, πέντε στο 2ο ΕΠΑΛ, ένα στο Εργαστηριακό Κέντρο του 2ου ΕΠΑΛ, δύο στο γυμνάσιο Συβρίτου, ένα στο γυμνάσιο Ανωγείων και 2 στο γυμνάσιο Συβρίτου, εκ των οποίων ένας μαθητής και ένας εκπαιδευτικός.

Σε ό,τι αφορά στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου χθες εντοπίστηκαν συνολικά τρία κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων ένα στο 2ο δημοτικό σχολείο Ρέθυμνο, ένα στο Δημοτικό Σχολείο Πανόρμου και ένα στο Δημοτικό Σχολείο Άδελε.