Κορονοϊός: Στους 79 οι νεκροί, μόνο 20 τα νέα κρούσματα!

Μόνο 20 τα νέα κρούσματα. Για δεύτερο κύμα πανδημίας στο μέλλον έκανε λόγο ο Σ. Τσιόδρας. Σε καραντίνα για άλλη μια εβδομάδα το πομακοχώρι Εχίνος

Σε 1.755 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού (Covid-19) στην Ελλάδα, μετά τα 20 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά που ανακοινώθηκαν σήμερα (Δευτέρα).

Την ίδια στιγμή, 90 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των οποίων οι 19 είναι γυναίκες. Η διάμεση τιμή της ηλικίας τους είναι τα 65 έτη. Παράλληλα, 9 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Άλλοι 6 ασθενείς κατέληξαν κατά το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 79, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε εκ νέου συγκρατημένη αισιοδοξία, κάνοντας λόγο για επιπέδωση της καμπύλης, ωστόσο παραδέχθηκε ότι αναμένεται ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, το οποίο θα εκδηλωθεί στο προσεχές μέλλον και πιθανότατα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Επανέλαβε επίσης ότι ο στόχος είναι να χτιστεί «σταδιακά» ανοσία στον πληθυσμό.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέλαβε τις συστάσεις προς τους πολίτες να συνεχίσουν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί, τονίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Επίσης, ανακοίνωσε πως, για προληπτικούς λόγους, παραμένει σε καραντίνα το πομακοχώρι Εχίνος για άλλη μια βδομάδα.