ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Σύγκρουση σκάφους του λιμενικού με λέμβο που μετέφερε μετανάστες

Άμεσα στην περιοχή κλήθηκαν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Έως τώρα έχουν περισυλλέγει 31 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω.

Σκάφος του Λιμενικού Σώματος που πραγματοποιούσε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω, συγκρούστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης με λέμβο που δεν έφερε φώτα ναυσιπλοΐας και μετέφερε 34 μετανάστες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άτομα, ενώ αγνοούνται ένα αγοράκι τριών ετών και δύο άνδρες (28 και 26 ετών).

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η λέμβος αναποδογύρισε από τη σύγκρουση με αποτέλεσμα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να βρεθούν στη θάλασσα.

Άμεσα στην περιοχή κλήθηκαν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Έως τώρα έχουν περισυλλέγει 31 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού, ανάμεσά τους και μια έγκυος γυναίκα (η οποία διακομίστηκε για προληπτικούς λόγους). Δυο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ στο σημείο σπεύδει επίσης κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.