ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κόβουν μισθούς – συντάξεις και δίνουν αυξήσεις στα στελέχη των υπουργείων

Την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις, οι σύμβουλοι και οι συνεργάτες υπουργών παίρνουν αυξήσεις και μπόνους μέσω υπουργικής απόφασης.

Με αφορμή την προσαρμογή των αποδοχών τους βάσει του νέου μισθολογίου, εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία στην πράξη παίρνουν αύξηση έως 26%. Σύμφωνα με δημοσίευμα «των Νέων» από 104 έως ακόμη και 580 ευρώ κυμαίνονται οι αυξήσεις για τους μισθούς των διευθυντών πολιτικών γραφείων, των ειδικών συμβούλων και των ειδικών συνεργατών που απασχολούνται σε γραφεία μελών της κυβέρ- νησης, υφυπουργών και γενικών γραμματέων. Την ίδια στιγμή οι υπάλληλοι στα υπουργεία που βλέπουν τις δικές τους αποδοχές να μειώνονται συνεχώς έχουν ξεσηκωθεί.

Μετά την κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια προβλέπονται αυξήσεις από 8,3% έως 25,6%, με αποτέλεσμα οι αυξήσεις που δίνονται στα κυβερνητικά στελέχη επιβαρύνουν κατά 2,1 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό του 2012.

Ωστόσο επισημαίνεται πως οι συνεργάτες των υπουργών θα υποστούν και αυτοί περικοπές επιδομάτων, που καταργούνται με το νέο μισθολόγιο για όλο το προσωπικό του Δημοσίου, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις οι καθαρές αποδοχές τους να εμφανίσουν μείωση.

Ενδεικτικό είναι πάντως πως συνεργάτης στελέχους της κυβέρνησης, ο οποίος διαθέτει απολυτήριο γυμνασίου θα εισπράττει 1.135 ευρώ με τη νέα απόφαση, δηλαδή μισθό που αναλογεί σε εργαζόμενο του Δημοσίου με τουλάχιστον 22 χρόνια προϋπηρεσίας.

πηγή