ΚΠΕ Ανωγείων: Εισαγωγικό σεμινάριο για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Το ΚΠΕ Ανωγείων σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες  Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου πρόκειται να διοργανώσει διήμερο  επιμορφωτικό  Εισαγωγικό  Σεμινάριο Α’ Επιπέδου στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση την Παρασκευή 2 (απόγευμα) και Σάββατο (πρωί) 3 Δεκεμβρίου 2016  στο Ρέθυμνο, για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπ/σης, οι οποίοι δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στην Π.Ε. και πρόκειται να υλοποιήσουν πρόγραμμα Π.Ε. το σχολικό έτος 2016-17.

Θέμα του Σεμιναρίου: «Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση-Εκπαίδευση για την Αειφορία: Μεθοδολογία και Διδακτικές Tεχνικές. Σχεδιάζοντας Προγράμματα Π.Ε. με θέμα: Νοιάζομαι για το Περιβάλλον, φροντίζω την υγεία μου, προωθώ τον Πολιτισμό».

Το Σεμινάριο θα είναι διάρκειας 15 ωρών και απευθύνεται σε εξήντα 60 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης (30 εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπ/σης και 30 εκπαιδευτικοί Β/θμιας Εκπ/σης) της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης κατά προτεραιότητα, αλλά και σε εκπαιδευτικούς  από την υπόλοιπη Κρήτη. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να σταλούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή  11 Νοεμβρίου   2016 στους  Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Την πρώτη μέρα θα υπάρχουν θεωρητικές εισηγήσεις και την δεύτερη βιωματικά εργαστήρια. Θα  σταλεί αναλυτικά το Πρόγραμμα σε νέο έγγραφο, καθώς και η αίθουσα διεξαγωγής του σεμιναρίου στο Ρέθυμνο.

Το σεμινάριο  υλοποιείται   στο πλαίσιο του Έργου  «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση” με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ