Κρήτη: 13 οι άσκοπες μετακινήσεις ανήμερα του Πάσχα

Σε 13 ανήλθαν συνολικά  ανήμερα του Πάσχα, οι περιπτώσεις πολιτών στην Κρήτη που θέλησαν να μετακινηθούν εκτός νομού στον οποίο διαμένουν με συνέπεια να τους επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και τις 3 το μεσημέρι χθες, οι περιπτώσεις αυτές ήταν οκτώ ωστόσο κατά τη διάρκεια της μέρας προστέθηκαν άλλες πέντε, ανεβάζοντας τον αριθμό στις 13.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ χθες, Κυριακή του Πάσχα, επιβλήθηκαν τα εξής πρόσρτιμα για μετακίνηση εκτός Περιφερειακής Ενότητας:

για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 106 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:

(54) στην Αττική,
(19) στη Θεσσαλονίκη,
(13) στην Κρήτη,
(5) στην Κεντρική Μακεδονία,
(3) στη Δυτική Ελλάδα,
(3) στη Θεσσαλία,
(3) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(2) στην Ήπειρο,
(2) στη Δυτική Μακεδονία,
(1) στην Πελοπόννησο και
(1) στο Νότιο Αιγαίο.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε 95 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 835 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε 515 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 279 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα , ως ακολούθως:

(115) στην Αττική,
(37) στη Θεσσαλονίκη,
(27) στην Κρήτη,
(19) στην Κεντρική Μακεδονία,
(16) στο Νότιο Αιγαίο,
(13) στην Πελοπόννησο,
(12) στο Βόρειο Αιγαίο,
(11) στη Στερεά Ελλάδα,
(11) στη Θεσσαλία,
(9) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(3) στη Δυτική Ελλάδα,
(3) στην Ήπειρο
(2) στα Ιόνια Νησιά και
(1) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 46.420 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ) για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, δεν βεβαιώθηκαν παραβάσεις και δεν συνελήφθησαν άτομα.