ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων – Χιόνια μέχρι την Τρίτη

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ Α.Α. 2/2023 της ΕΜΥ/ΕΜΚ (05-02-2023/1200 B), η πορεία του καιρικού συστήματος με το όνομα “BARBARA” έχει ως εξής:

Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής Ελλάδας καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά για την Κρήτη:

  1. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από σήμερα Κυριακή (05/02/2023) από το απόγευμα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης όπου θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Θα διατηρηθούν οι χιονοπτώσεις έως την Τρίτη, με μικρότερη όμως ένταση.
  2. Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, οι οποίοι από την Τρίτη (07/02/2023) στο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα της Περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.