ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις φοιτητικών συλλόγων και μαθητών για το έγκλημα στα Τέμπη

Φοιτητικοί Σύλλογοι και μαθητικά συμβούλια σε όλη την Κρήτη οργανώνουν αυτές τις μέρες πολύμορφες δράσεις, σιωπηρές διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  με σύνθημα «Οι νεκροί μας – τα κέρδη τους».

Σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο, οι μαθητές και οι φοιτητές με κάθε τρόπο, στέλνοντας μηνύματα με τις τσάντες τους, κρατώντας κεριά και πανό που καταδίκάζουν τις εγκληματικές κρατικές ευθύνες, συγκεντρώθηκαν, άφησαν λουλούδια και άναψαν κεριά στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας, εκφράζοντας επίσης την οργή και την οδύνη τους.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

 «Για τα κέρδη τους θυσιάστηκαν ζωές νέων ανθρώπων. Γιατί η πολιτική τους υπολογίζει ως “κόστος” την ανασφάλεια των επιβατών. Γιατί βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ανθρώπινες ζωές!»

«Μας εξοργίζουν η ψευτιά και τα κροκοδείλια δάκρυα! Οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματικές: Έχουν βάλει την υπογραφή τους στη πολιτική της απελευθέρωσης των μεταφορών, των ιδιωτικοποιήσεων, στα 50 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη εταιρία και την ίδια ώρα να επικρατεί τραγική υποβάθμιση των υποδομών, υποστελέχωση και εντατικοποίηση της εργασίας την ίδια ώρα που αγνοούνταν από επιλογή οι κραυγές των εργαζόμενων για το “δυστύχημα που έρχεται..”.

Τις επόμενες μέρες οι δράσεις θα συνεχιστούν, οργανώνοντας σε κάθε σχολείο, σε κάθε πανεπιστήμιο συνελεύσεις και εκ νέου κινητοποιήσεις.