Κρήτη: Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε τουρίστες

4 συνολικά άτομα παραμένουν σε ξενοδοχείο Covid στη Χερσόνησο

Μετά τον εντοπισμό της πρώτης τουρίστριας της Παρασκευής με κορωνοϊό στο Ηράκλειο που φιλοξενείται σε ξενοδοχείο covid μαζί με το σύζυγό της, δύο νέα περιστατικά έρχονται στο προσκήνιο.

Πρόκειται για δύο κοπέλες οι οποίες μεταφέρθηκαν την Κυριακή στο ξενοδοχείο καραντίνας της Χερσονήσου και έχουν τεθεί σε καραντίνα. Οι κοπέλες σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους, δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και παραμένουν για προληπτικούς λόγους στο ξενοδοχείο.

Τη διαδικασία ενημέρωσης και μεταφοράς των τουριστών που εντοπίζονται θετικοί στον ιό έχει έχει αναλάβει η Πολιτική Προστασία και με προσεκτικές κινήσεις οι ξένοι επισκέπτες μεταφέρονται σε ξενοδοχεία covid, δύο εκ των οποίων λειτουργούν στο δήμο Χερσονήσου και ένα στα Χανιά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ένωση Ξενοδόχων Κρήτης κ. Χαλκιαδάκη «από τους 32.000 επισκέπτες που έφτασαν στην Κρήτη εντοπίστηκαν μόλις 2 κρούσματα και υπόλοιποι είναι συνοδοί. Τηρούνται με προσοχή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν θα πρέπει να προκύπτει ανησυχία».

Σε καλή κατάσταση το ζευγάρι ομογενών

Την ίδια ώρα παραμένει στη μονάδα covid του Βενιζελείου το ζευγάρι ομογενών που διαγνώστηκε θετικό και μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο στην Κρήτη. Το ζευγάρι είναι καλά την υγεία του και αναμένεται να υποβληθεί σε νέο τεστ για να διαπιστωθεί αν έχει αναρρώσει από τον ιό.

Πηγή neakriti