ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Συναυλίες από δημοφιλείς καλλιτέχνες και πολιτικές ομιλίες σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο περιλαμβάνει το 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή στην Κρήτη.

Το 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, με σύνθημα εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό», ξεκινά, σύμφωνα με τους διοργανωτές, το μεγάλο του ταξίδι και στην μεγαλόνησο, “στο οποίο αναμένεται να συναντήσει δεκάδες χιλιάδες νέους και νέες, όπως σταθερά και με συνέπεια κάνει κάθε χρόνο, αποδεικνύοντας -για ακόμη μία φορά- την πολιτική και πολιτιστική του προσφορά και διεισδυτικότητα στη νέα γενιά».

Όπως τονίζουν, μεταξύ άλλων, στο σύνθημα: Η νέα γενιά με το ΚΚΕ. Για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό». Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα «συμπυκνώνονται εύστοχα και αρμονικά τα δεκάδες συναισθήματα που γεννά η πάλη των κομμουνιστών για έναν κόσμο «στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», τον σοσιαλισμό».

Το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ανά πόλη:

  • Με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου θα διοργανωθεί στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο, στο Δυτικό Πάρκινγκ του Παγκρητίου Σταδίου. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Βουλευτής.
  • Με τον Μίλτο Πασχαλίδη στις 16 και 17 του Σεπτεμβρίου στα Χανιά, στο Πάρκο Ειρήνης και φιλίας των Λαών. Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Στο Ρέθυμνο το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με τα Υπόγεια Ρεύματα 18 του Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Μικρασιατών. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.