ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Παγκρήτιο δίκτυο αγώνα για την δημόσια υγεία και νέα απεργία στις 30/11

ιατρο

Την δημιουργία ενός Παγκρήτιου δικτύου αγώνα για την δημόσια υγεία αποφάσισαν στη συνάντηση που έγινε το Σάββατο στο Ηράκλειο, πολίτες και υγειονομικοί από όλη την Κρήτη.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η παγκρήτια συνάντηση για την υγεία πραγματοποιήθηκε στις 18/11/23 με συμμετοχή πολιτών και υγειονομικών από όλο το νησί.

Το συμπέρασμα είναι ότι τα προβλήματα είναι ίδια στα Νοσοκομεία της Κρήτης όπως και σε όλη την Ελλάδα, με τα περιφερειακά νοσοκομεία, να προηγούνται στο στάδιο της κατάρρευσης. Το ζήτημα της υγείας μας αφορά όλους.

Είναι φανερό από τις μεγάλες κινητοποιήσεις με μαζική συμμετοχή στο Ρέθυμνο στην Ιεράπετρα στη Σητεία και πρόσφατα στο Ηράκλειο για την υπεράσπιση του Βενιζέλειου.

Οι πρόσφατες επισκέψεις του υπουργού υγείας Μ. Χρυσοχοίδη στο Βενιζέλειο και στο νοσοκομείο της Σητείας, ακριβώς τις ημέρες των κινητοποιήσεων, φανερώνει τη σκοπιμότητα αυτών των επισκέψεων.

Δεν αρκούν όμως οι «διπλωματικές» δηλώσεις για να ειρηνεύσουν τα πνεύματα ούτε οι προσωρινές λύσεις «μπαλώματα», που υιοθετούνται εδώ και χρόνια. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις, χρειάζεται να ξαναγίνουν τα νοσοκομεία ελκυστικά, να λειτουργούν με ασφάλεια και να παρέχουν αξιοπρεπή και ποιοτική φροντίδα υγείας.

Η πολιτική που εφαρμόζεται έχει ξεκάθαρο στόχο την ιδιωτικοποίηση και την κατάργηση της δημόσιας δωρεάν υγείας και για να επιτευχθεί αυτό παιρνάμε ήδη, αναπόφευκτα , από το στάδιο της πλήρους απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Για να το αντιμετωπίσουμε χρειάζεται ο αγώνας μας να έχει συσπείρωση, ενότητα και επιμονή.

Στα πλαίσια των ανωτέρω αποφασίζουμε:

  • Τη δημιουργία Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα για την Υγεία, με σκοπό το συντονισμό των επιμέρους τοπικών δράσεων
  • Τη στήριξη της απεργία της ΟΕΝΓΕ με τοπικές δράσεις και κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη της Κρήτης στις 30/11».