Κρήτη: Πρόωρο τέλος για την τουριστική σεζόν!

Ο πρώτος ημερολογιακά μήνας του φθινοπώρου θα είναι, όπως όλα δείχνουν, και ο τελευταίος της ελληνικής τουριστικής σεζόν όχι μόνο για την Κρήτη, αλλά και για αρκετές περιοχές της χώρας.

Η επιδείνωση των δημοσιονομικών δεδομένων που έχουν να κάνουν με την εξάπλωση του κορωνοϊού, κυρίως στη χώρα μας (καθώς τα δεδομένα των κυριοτέρων αγορών του ελληνικού τουρισμού δεν έχουν μεταβληθεί δραστικά, η αγορά των ΗΠΑ, λόγου χάρη, παραμένει σταθερά κλειστή), ανέτρεψε όλα τα σχέδια και τις ελπίδες για «μακρύ ελληνικό καλοκαίρι».

Η «ταφόπλακα» για τον Ελληνικό τουρισμό δείχνει να είναι η απόφαση της κυβέρνησης της Αγγλίας να υποχρεώνει σε 14ήμερη καραντίνα όλους όσους επιστρέφουν από διακοπές σε επτά ελληνικά νησιά από τις 9 Σεπτεμβρίου (Κρήτη, Λέσβος, Τήνος, Σέριφος, Μύκονος, Σαντορίνη και Ζάκυνθος). Η απόφαση των Άγγλων έρχεται να ακολουθήσει τις αντίστοιχες της Σκωτίας και της Ουαλίας που είχαν ανακοινώσει αντίστοιχα μέτρα την περασμένη εβδομάδα. Η κυβέρνηση της Σκωτίας υποχρεώνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων όποιον ταξιδεύει στη χώρα από οποιοσδήποτε περιοχή της Ελλάδας, ενώ η τοπική κυβέρνηση της Ουαλίας έχει ανακοινώσει υποχρέωση καραντίνας για τις αφίξεις από Ζάκυνθο, Κρήτη, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάτι ανάλογο αναμένεται και από την πλευρά της Ολλανδίας στις επόμενες ημέρες καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Κρήτη θα είναι στα νησιά με “πορτοκαλί” χρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι θα επιτρέπεται το ταξίδι σε αυτά «μόνο εάν είναι απαραίτητο». Και τα ταξίδια αναψυχής δεν είναι…

Η απογοητευτική έως τώρα τουριστική κίνηση, η οποία συμπυκνώνεται σε χαμηλές πληρότητες, αναιμικούς τζίρους, αθρόες ακυρώσεις και σε έναν πρωτοφανή ισχνό αριθμό κρατήσεων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο πρόωρο κλείσιμο για τη φετινή σεζόν ενός μεγάλου αριθμού ξενοδοχείων ανά την επικράτεια.

Και ο χειμώνας έρχεται μακρύς και δύσκολος…