ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν  προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στο βόρειο τμήμα της Πλατείας Τεσσάρων Μαρτύρων, στο Ρέθυμνο,  θα τεθούν σε εφαρμογή από την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2026 έως και τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2026.

Όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών  Δήμου Ρεθύμνης, τα εν λόγω κυκλοφοριακά μέτρα  κρίνονται αναγκαία για την εκτέλεση εργασιών που προβλέπονται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Επισκευή & Ανακατασκευή Οδού Αρκαδίου και λοιπών δημοτικών οδών με κυβόλιθους». 

Ειδικότερα, κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα:

• Η κυκλοφορία της οδού Δημακοπούλου θα εξυπηρετείται μέσω της οδού Νικηφόρου Φωκά και μέσω της προσωρινής αντιδρόμησης του δυτικού τμήματος της Πλατείας Τεσσάρων Μαρτύρων (από τη Μεγάλη Πόρτα έως τον φούρνο «Νύκταρη»).

• Η κυκλοφορία της οδού Εθνικής Αντιστάσεως θα διοχετεύεται επίσης μέσω του ανωτέρω τμήματος προσωρινής αντιδρόμησης.

Διευκρινίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών θα έχει τοποθετηθεί η προβλεπόμενη εργοταξιακή σήμανση, ενώ προσωπικό του αναδόχου θα βρίσκεται στο σημείο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, μεριμνώντας για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών, καθώς και για τη διευκόλυνση της παράκαμψης της περιοχής.

Παρακαλούνται οι οδηγοί και οι πεζοί να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή, να συμμορφώνονται με τη σήμανση και τις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων.

Ο Δήμος ζητά την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών για την προσωρινή αυτή όχληση, η οποία είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ασφάλειας και τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής.