ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφόρησε η 2η έκδοση του βιβλίου «Συλλογή από Κρήσσες Λέξεις» του Ματθαίου Τσιριμονάκη!

Κυκλοφόρησέ η Δεύτερη Έκδοση του βιβλίου μου ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟ ΚΡΗΣΣΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.

Η έκδοση αυτή έγινε από την ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΚΡΗΤΗΣ (ΑΝΕΚ) την οποία, και ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Γιάννη Ιωσήφ Βαρδινογιάννη, ευχαριστώ από καρδίας.

Γνωρίζουμε το πόσο η παραπάνω εταιρεία στέκεται πρωτοπόρος στις προσπάθειες προώθησης του πολιτισμού του τόπου μας.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Στελέχους της Εταιρείας Χαράλαμπου Σαλβαράκη που πρωτοστάτησέ, σαν Πρόεδρος της ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ, στην πρώτη έκδοση του βιβλίου μου.

Η Συλλογή μου βοηθά να μάθουμε στις λέξεις που χρησιμοποίησαν οι πρόγονοι μας.

Ιδιαίτερα αυτές που γνωρίζουμε μας δημιουργούν έντονη συναισθηματική φόρτιση μιας και κουβαλούν τον ήχο της φωνής των αγαπημένων μας προγόνων.

Περιπλανήθηκα σε έργα πολλών παλαιών και νέων συγγραφέων όπου, με τεντωμένες τις αισθήσεις μου, ανακάλυψα λέξεις πολλές από αυτές παρθένες σήμερα μια και χρόνια ανέγγιχτες.

Πιστεύω πως το βιβλίο μου θα συμβάλλει να πάρει ο αναγνώστης μια καλή γεύση την λέξεων, που θα οδηγήσει στην ανίχνευση των ΚΡΗΣΣΩΝ ΡΙΖΩΝ του.

Πιστεύω επίσης πως έργα που προωθούν την γνώση του Ιδιώματος και την Λαογραφία του τόπου μας συμβάλλουν και στην προσπάθεια των φορέων που προωθούν την διδασκαλία της Διαλέκτου του τόπου μας.

ΜΑΤΘΑΙΟΣ Ι. ΤΣΙΡΙΜΟΝΑΚΗΣ