ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κύπριοι δημιούργησαν παραμύθι για την Κρήτη!

Ο Κύπριος εκπαιδευτικός και συγγραφέας παιδικών παραμυθιών Λούκας Παναγή, αποφάσισε στα καινούρια του παραμύθια να συμπεριλάβει και την Κρήτη. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα για το παραμύθι με τίτλο: «Πού κρύφτηκε η Αγάπη; Μια περιπέτεια στην Κρήτη».  

Ο Λούκας Παναγή αποφοίτησε το 2015 από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, που βρίσκεται στο Ρέθυμνο. Από τότε, η αγάπη του για την Κρήτη κρατάει πολλά χρόνια!  

Μαζί με την Κύπρια καταξιωμένη εικονογράφο Μαρίνα Ραφαήλ, η οποία ανέλαβε την εικονογράφηση του παραμυθιού, δημιούργησαν αυτό το τόσο ξεχωριστό παραμύθι. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι μέσα στο παραμύθι υπάρχει κι ένα ποίημα γραμμένο από τον συγγραφέα για την Κρήτη με τον τίτλο: «Η Κρήτη είναι μια αγκαλιά». 

Στα καινούρια παραμύθια που μόλις εκδόθηκαν και μπορείτε να αναζητήσετε στη σελίδα στο Facebook: Ώρα για παραμύθι, θα βρείτε επίσης το «Ρομπότ για όλες τις δουλειές», καθώς και τα «Τρύπια παπούτσια». Την εικονογράφηση των δύο πιο πάνω παραμυθιών, ανέλαβε η 16χρονη κόρη της Μαρίνας, η Μαριάμ Ραφαήλ-Χαρή.   

Μάθε περισσότερα εδώ: https://www.facebook.com/oragiaparamithi