ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαστε σε πόλεμο»

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την μάχη με τον κορονοϊό ως ένα πόλεμο με έναν αόρατο, αλλά όχι ανίκητο εχθρό.

“Συμπολίτες μου σας απευθύνομαι και πάλι γιατί καθώς η πανδημία προκαλεί χιλιάδες θύματα παγκοσμίως. Σε τέτοιες στιγμές επιλέγω να επικοινωνούμε προσωπικά και να σας ενημερώνω προσωπικά. Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος, αλλά δεν είναι ανίκητος. Αν πετύχουμε να περιορίσουμε τη διασπορά θα δώσουμε χρόνο στο ΕΣΥ να αντιμετωπίσει την κρίση. Από αύριο θα μείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα. Το Δημόσιο έχει αναδιατάξει τις δυνάμεις του, το ίδιο κάνουν και οι επιχειρήσεις. Τρεις ήταν εξαρχής οι στόχοι μας: Ο περιορισμός της διάδοσης του ιού, η προστασία του πληθυσμού και η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι στο μέτωπο της Υγείας κατευθύνονται στις θέσεις τους οι 2000 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ αναφέρθηκε και στα νοσοκομεία που μπαίνουν στη μάχη.

“Είμαστε στην αρχή της μάχης, που θα είναι δύσκολη”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές για την προσπάθεια που κάνουν. “Δεν σας αξίζει μόνο ενα χειροκρότημα, αλλά και κάτι παραπάνω και θα μεριμνήσω προσωπικά γι’αυτό”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολίτες να μείνουν σπίτι μόνοι αλλά όχι μοναχικοί, απομονωμένοι αλλά όχι αποξενωμένοι και επανέλαβε ότι όποιοι δεν πειθαρχήσουν αδιαφορώντας για τους συνανθρώπους τους, θα υποστούν τις συνέπειες..

“Όσοι φέρονται ανεύθυνα και όσοι διασπείρουν ανυπόστατες φήμες, θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Πρώτος και μόνος λόγος ανήκει στους γιατρούς και την πολιτεία”.

Μήνυμα προς τους πολίτες, για τις εξελίξεις στο σοβαρό πρόβλημα του κορονοϊού

Είμαστε σε πόλεμο. Ο εχθρός είναι αόρατος αλλά όχι ανίκητος. Αν περιορίσουμε τη διασπορά της μετάδοσης, θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη: να σώσουμε ζωές.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Dienstag, 17. März 2020