Στην παραπομπή του βουλευτή Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας με το ερώτημα της διαγραφής, προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την αισχρή επίθεση στην Ζωή Κωνσταντοπούλου,
Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κυριαζίδης είχε φωνάξει στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, “Κάνε κανένα παιδί ή υιοθέτησε“, προκαλώντας αντιδράσεις στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Η απρεπέστατη φράση του κ. Κυριαζίδη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και από το στρατόπεδο της ΝΔ. Πολλώ δε μάλλον που ήρθε ως “αυτογκόλ” μετά από μία πολιτισμένη και σκληρή αντιπαράθεση του Προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη με την κ.Κωνσταντοπούλου. Από την οποία ο κ. Κακλαμάνης φαινόταν μάλιστα να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, επισημαίνοντας στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ότι συστηματικά παραβιάζει τον προβλεπόμενο χρόνο ομιλιών στη Βουλή, παρότι και η ίδια έχει διατελέσει Πρόεδρος του Κοινοβουλίου.
Μάλιστα ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σίμος Σιμόπουλος, που καθόταν δίπλα στον κ.Κυριαζίδη, παρενέβη καλώντας τρεις φορές το συνάδελφο του να αναιρέσει. Ο κ. Κυριαζίδης όμως δεν άκουγε τον κ. Σιμόπουλο, που του έλεγε: “Ζήτα συγνώμη και μην προκαλείς άλλο”. Αλλά επέμενε να επικαλείται πως είναι ο ίδιος πατέρας τεσσάρων παιδιών εκ των οποίων ένα εκείνη τη μοιραία νύχτα των Τεμπών ταξίδευε με τρένο.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον κ.Κακλαμάνη και του ζήτησε να αναλάβει να πείσει τον κ.Κυριαζίδη να ζητήσει συγνώμη. Ο κ. Κακλαμάνης πήγε στον βουλευτή και του είπε: “Άντε, ζήτα συγνώμη, να τελειώνουμε”.Παρόλα αυτά ο κ. Κυριαζίδης ουσιαστικά δεν έκανε πίσω.
Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, ανακοινώθηκε η παραπομπή του κ. Κυριαζίδη προς διαγραφή από την ΚΟ της ΝΔ. Την απόφαση του κ. Μητσοτάκη ανακοίνωσε ο κ. Κακλαμάνης, που επέστρεψε για το σκοπό αυτό στο βήμα της Βουλής. Ο Πρόεδρος της Βουλής έσπευσε δε να ζητήσει “προσωπικά ως πρόεδρος του Σώματος συγνώμη από όλες τις κυρίες συναδέλφους και όλες τις Ελληνίδες”.






