ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κύρτσος και Τέλλογλου υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ σύμφωνα με το Euroactiv

Σε μία νέα αποκάλυψη σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών προχωρά σήμερα η δημοσιογραφική ιστοσελίδα Euractiv. Γιώργος Κύρτσος και Τάσος Τέλλογλου, φέρονται να βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, όπως αποκάλυψε η έρευνα της ΑΔΑΕ στην Cosmote.

Σύμφωνα με το euractiv, ο έλεγχος που διενέργησε η Αρχή στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία ήρθε μετά από αιτήματά τους και επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, χωρίς όμως να γίνονται γνωστοί οι λόγοι με επίκληση και πάλι, της “εθνικής ασφάλειας”.

Απόπειρα παρεμπόδισης από Ντογιάκο;

Το δημοσίευμα στέκεται και στις δυσκολίες που φέρεται να αντιμετώπισε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, με τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, να επιχειρεί να μπλοκάρει τις έρευνες λέγοντας πως είναι παράνομες, αφού στελέχη της εταιρείας απευθύνθηκαν σε αυτόν μετά την άρνησή τους να συνδράμουν αμφισβητώντας την ικανότητα της Αρχής.

Όπως αναφέρεται, τα στελέχη της ΑΔΑΕ αναγκάστηκαν να επικαλεστούν το Σύνταγμα και την ανεξαρτησία της Αρχής, επιμένοντας στην διενέργεια της έρευνας.

Cosmote: Ουδέποτε αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει το δημοσίευμα και διαψεύδει ότι επιχειρήθηκε παρεμπόδιση της διαδικασίας από μέρους της, προχώρησε η Cosmote.

“Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αναφέρονται στην COSMOTE και σε σχετικό έλεγχο της ΑΔΑΕ, η εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι παρεμποδίστηκε το έργο της Αρχής, ούτε ότι αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητά της. Η COSMOTE εξέφρασε προβληματισμό για την διαδικασία του ελέγχου, καθώς ο σχετικός νόμος έχει αλλάξει πρόσφατα. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος προχώρησε απρόσκοπτα και συνεχίζεται. Η COSMOTE συνεργάζεται πάντα με όλες τις αρμόδιες Αρχές σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.