Ύστερα από τον επιτυχημένο πρώτο γύρο του Γαστρονομικού Διαγωνισμού «Pâte à choux με άρωμα Κρήτης», έρχεται ο Μεγάλος Τελικός που θα διεξαχθεί στις 19 Απριλίου 2024 στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης με ώρα εκκίνησης στις 16:00 το απόγευμα.
Η ΣΑΕΚ Ρεθύμνου θα πάρει μέρος με τους:
- Κωνσταντίνα Ψωμά, Νικήτρια Α’ γύρου Διαγωνισμού
- Έμα Κρυεμάδι, Βοηθός
- Ιωσήφ Μανουσέλης, Βοηθός
- Μπάμπης Γεωργουλάκης, Μέντορας
- Μανώλης Κουγεντάκης, Μέντορας
Κριτές του τελικού γύρου θα είναι οι παρακάτω ακόλουθοι :
- Νίκος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων
- Jean Marie Hoffman, chef de cuisine της Γαλλικής Πρεσβεία στην Ελλάδα
- Στέλιος Παρλιάρος, chef pâtissier, παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών ζαχαροπλαστικής στην τηλεόραση
- Δημήτρης Χρονόπουλος, chef pâtissier, Brand Ambassador Valrhona
- Arnaud Larher, Meilleur Ouvrier de France (MOF), chef pâtissier Paris- Tokyo
- Stéphane Jakic, chef de cuisine καθηγητής της École Ferrandi Paris
- Γρηγόρης Κικής, chef de cuisine 1* Michelin, Υoung chef San Pelegrino
- Mathilde Delville, διοργανώτρια του Taste of Paris
- Ελένη Ψυχούλη, δημοσιογράφος γεύσεων, παρουσιάστρια εκπομπών μαγειρικής στην τηλεόραση
- Στέλλα Κουτσουπάκη, πρόεδρος Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου Χανίων
Οι σχολές θα διαγωνιστούν με την ακόλουθη σειρά όπως διαγωνίστηκαν στον 1ο γύρο :
- Ιδιωτική ΣΑΕΚ KAPPA STUDIES Ηράκλειο / αλμυρό /γλυκό 16:30-18:00
- Δημόσια ΣΑΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ηράκλειο / αλμυρό / γλυκό 16:45-18:15
- Ιδιωτική ΣΑΕΚ ΑΚΜΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ / αλμυρό / γλυκό 17:00-18:30
- Δημόσια ΣΑΕΚ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ, Χανιά / αλμυρό / γλυκό 17:15-18:45
- Δημόσια ΣΑΕΚ ΧΑΝΙΩΝ Χανιά / αλμυρό / γλυκό 17:30-19:00
- Ιδιωτική ΣΑΕΚ ΔELTA 360, Χανιά / / αλμυρό / γλυκό 17:45-19:15
- ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗΣ Χανιά / γλυκό 19:30
- Δημόσια ΣΑΕΚ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο / γλυκό 19:45
Οι νικητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας στην Ελλάδα που γίνεται στην Αθήνα, υπό την επιμέλεια του chef Jean Marie Hoffman, με χορηγό για την αερομεταφορά τους την Aegean Airlines.