ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρίου: Διαφωνία για την συστέγαση δημοτικών και αστυνομικών υπηρεσιών

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δήμου Αμαρίου εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή της στις απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις των εργαζομένων του Δήμου και των δημοτών στην, σε πανελλήνια πρωτοτυπία, απόφαση της Δημοτικής αρχής να συστεγάσει στο δημοτικό κατάστημα του Φουρφουρά μαζί με τις δημοτικές υπηρεσίες και το… αστυνομικό τμήμα Αμαρίου!

Οι δημότες που προσέρχονται και εξυπηρετούνται στο δημοτικό κατάστημα, δεν έχουν καμιά υποχρέωση να συγχρωτίζονται με προσαγόμενους ύποπτους διακίνησης ναρκωτικών, ζωοκλοπών ή άλλων εγκληματικών πράξεων, με χειροπέδες κλπ.

Πολύ περισσότερο όταν στο προαύλιο του δημοτικού καταστήματος υπάρχει παιδική χαρά στην οποία συχνάζουν και παίζουν τα μικρά παιδιά.

Από παιδαγωγική άποψη ο συγχρωτισμός με τα περιστατικά που διαχειρίζεται το αστυνομικό τμήμα μόνο καταστροφικός για την διαπαιδαγώγησή τους μπορεί να αποβεί. Η εξοικείωση των μικρών παιδιών με τέτοιες εικόνες και περιστατικά, σύμφωνα με όλες τις παιδαγωγικές θεωρίες, με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στον πολλαπλασιασμό και στην αναπαραγωγή των φαινομένων αυτών.

Η φύση και ο χαρακτήρας των δημοτικών υπηρεσιών είναι εντελώς ασυμβίβαστος με την φύση και τον χαρακτήρα των αστυνομικών υπηρεσιών και γι’ αυτό αποφεύγεται όχι μόνο η συστέγασή τους αλλά ακόμη και η γειτνίαση τέτοιων υπηρεσιών.

Παράλληλα με την συγκεκριμένη απόφαση η δημοτική αρχή φορτώνει στους δημότες χωρίς να τους ρωτήσει και το κόστος στέγασης των αστυνομικών υπηρεσιών απαλλάσσοντας την κυβέρνηση και το υπουργείο. Κι αυτό την ώρα που το υπουργείο δημόσιας τάξης διαθέτει τεράστια κονδύλια σε εξοπλισμούς καταστολής των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων (χημικά, αύρες κλπ). Τέτοιου είδους αποφάσεις δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να διευκολύνουν τον αυταρχικό κατήφορο του κράτους και της κυβέρνησης. Ακόμη μεγαλύτερο μέρος των πόρων του υπουργείου δεν διατίθεται στις εύλογες δαπάνες στέγασης των υπηρεσιών του αλλά να προσανατολίζονται ακόμη πιο πολύ σε αντιλαϊκή κατασταλτική κατεύθυνση.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι για μια τόσο σοβαρή απόφαση δεν ζητήθηκε η έγκριση του ΔΣ.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητά δημόσια από τον πρόεδρο του ΔΣ να συζητηθεί το θέμα σε άμεση δια ζώσης συνεδρίαση του ΔΣ.

Το Αστυνομικό τμήμα Αμαρίου δεν έχει καμιά δουλειά να στεγαστεί στο Δημοτικό κτίριο. Είναι υπηρεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και είναι αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα η στέγασή του.