ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: «Να αποσυρθεί συνολικά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη»

Το σχέδιο ψηφίσματος  με θέμα «Να αποσυρθεί συνολικά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη»,  το οποίο  κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης για να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο:

«Τη στιγμή που τα δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας «γονατίζουν» από το βάρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό και η αναμονή για ένα χειρουργείο ή μια απλή εξέταση, φτάνει ολόκληρους μήνες, ενώ οι ασθενείς αναγκάζονται να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα,  η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο –  λαιμητόμο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη παραδίδει στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον χώρο  ό,τι έχει απομείνει από το σμπαραλιασμένο, υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, εμπορευματοποιεί ακόμα περισσότερο την Υγεία, έρχεται να τσακίσει το πετσοκομμένο δικαίωμα του λαού στη δωρεάν περίθαλψη, καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών, οδηγεί τους ασθενείς κανονική βορά στα μεγάλα κοράκια της ιδιωτικής υγείας, που σημαίνει ότι το κράτος αναγνωρίζει πως αν έχεις χρήμα θα γίνεις καλά, αν θέλεις να βρεις γιατρό, πλήρωσε, βάλε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Την απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου τη στηρίζουν οι Σύλλογοι των υγειονομικών, τα εργατικά σωματεία, φορείς και συνταξιουχικές οργανώσεις της Κρήτης, όπως και πανελλαδικά,  που δίνουν τη μάχη για όλο τον λαό, με τις συνεχείς αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και με  το παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, είτε για να αποσυρθεί είτε για να ακυρωθεί στην πράξη το αντιδραστικό νομοσχέδιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης προτείνει το περιφερειακό συμβούλιο, ως ελάχιστη κίνηση,  να εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα :

Ψήφισμα

«Το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης, εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξή του στους αγώνες των υγειονομικών στη δημόσια υγεία και αξιώνει από την κυβέρνηση τη συνολική  απόσυρση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο υψώνει νέα, ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση των ασθενών σε δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία. Παράλληλα απαιτεί να καταργηθεί κάθε πληρωμή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κ.Υ της Κρήτης και όλης της χώρας. Αυξήσεις στους μισθούς των εργαζόμενων στη δημόσια υγεία-πρόνοια. Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους.». 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ- ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ- ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗ ΓΕΝΟΒΕΦΑ»