ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Λαϊκη Συσπείρωση Κρήτης: Σχέδιο ψηφίσματος για την κατάπτυστη «εκδήλωση τιμής» για τους ναζιστές αλεξιπτωτιστές

Το περιφερειακό συμβούλιο εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του στην ανακοίνωση-κάλεσμα της παραστρατιωτικής Νατοϊκής οργάνωσης «ευρωπαϊκή ένωση αλεξιπτωτιστών»,  που είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο και καλούσε σε «εκδηλώσεις τιμής» στην Κρήτη στις 17-22 Μάη,  για τους αλεξιπτωτιστές του Χίτλερ που κατέλαβαν την Κρήτη το 1941.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί πρόκληση απέναντι στον κρητικό λαό που υπερασπίστηκε με το αίμα του την Κρήτη από τους Γερμανούς χιτλεροφασίστες τη συγκεκριμένη περίοδο. Είναι μια ακόμη ενέργεια που –εκτός των άλλων- εντάσσεται στην προσπάθεια ξαναγραψίματος της Ιστορίας, παρουσιάζοντας τους θύτες ως θύματα.

Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές αυτών των ενεργειών ότι δε θα τους περάσει. Ο κρητικός και ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Έχει γράψει με το αίμα του ανεξίτηλα την Ιστορία και τη δράση του ενάντια στο φασισμό και κανείς δεν πρόκειται να τη σβήσει.

Το περιφερειακό συμβούλιο δηλώνει απερίφραστα ότι θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια ενέργεια όπως την παραπάνω. Καμία άδεια δεν πρόκειται να δώσει για τη διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα παραχαράκτη της Ιστορίας να μας προκαλεί μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Καλούμε την α/θμια Τ.Δ., τους μαζικούς φορείς και το λαό της Κρήτης να ορθώσουν φραγμό απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες. Να κάνουν καθαρό στον οποιονδήποτε ότι «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»!

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ