ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Λαϊκή Συσπείρωση Ρεθύμνου: Περιοδεία στήριξης των κινητοποιήσεων για το δημόσιο σύστημα υγείας

Στην αντιπερειφέρεια και στο Δήμο Ρεθύμνης περιόδευσαν σήμερα πολυμελή κλιμάκια της Λαϊκής Συσπείρωσης της Περιφέρειας με επικεφαλής τον Ν. Μανουσάκη περιφερειακό σύμβουλο και μέλος του ΓΠ του ΚΚΕ και του Δήμου με τον Μ. Μανουσογιάννη δημοτικό σύμβουλο και μέλος του ΤΓ του ΚΚΕ. Σκοπός της περιοδείας ήταν η στήριξη των αυριανών και μεθαυριανών κινητοποιήσεων των υγειονομικών και του αγώνα για την αναστροφή της επικίνδυνης κατάστασης που διαμορφώνεται στο νοσοκομείο και σε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Τα δύο κλιμάκια στη συνέχεια συναντήθηκαν και από κοινού περιόδευσαν στο νοσοκομείο μεταφέροντας την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στους αγώνες και στα αιτήματα των υγειονομικών που είναι και αιτήματα όλου του λαού.

Από τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους φάνηκε πως είναι πλέον κοινή συνείδηση πως οι ευθύνες για την αποδιοργάνωση και αποψίλωση του ΕΣΥ είναι διαχρονικές και βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων πολλών ετών. Η συστηματική προσπάθεια όλων τους ήταν η αποδυνάμωση του ΕΣΥ και η στήριξη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας και οι ευθύνες αυτές δεν επιμερίζονται. Μόνο αθροίζονται.

Συνέπεια της ασφυκτικής και επικίνδυνης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι οι αλλεπάλληλες παραιτήσεις των γιατρών που καθημερινά δοκιμάζονται τα όρια των αντοχών τους. Η άκρως επικίνδυνη κατάσταση μπορεί να αναστραφεί μόνο αν ο ίδιος ο λαός πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να συνταχθεί ολόψυχα με τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών για ένα αποκλειστικά δημόσιο σύγχρονο και δωρεάν σύστημα υγεία για όλο το λαό.

Τα κλιμάκια της Λαϊκής Συσπέιρωσης ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τον σχεδιασμό των σωματείων των υγειονομικών και τους κάλεσαν να πάρουν μαζικά μέρος:

  • Στην συγκέντρωση του Νοσοκομείου την Τετάρτη 29/11 στις 10 πμ
  • Στο μεγάλο Παγκρήτιο συλλαλητήριο την Πέμπτη 30/11 στις 11 πμ στο Ηράκλειο (αναχώρηση από το Ρέθυμνο στις 9 πμ με δωρεάν λεωφορεία από το ΚΤΕΛ). Ενημέρωσαν επίσης για την στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα από τις 9 πμ το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ για να διευκολύνουν την συμμετοχή των εργαζομένων.   

Λαϊκή Συσπείρωση Ρεθύμνου