ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Λαϊκή Συσπείρωση Ρεθύμνου: «Τώρα ανοιχτή προκήρυξη όλων των κενών θέσεων  του νοσοκομείου μας»

Όλοι την Τετάρτη 29/11 στις 10 πμ στη συγκέντρωση στο νοσοκομείο.
►  Όλοι στο παγκρήτιο συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 πμ στο Ηράκλειο (9.00 πμ αναχώρηση από το ΚΤΕΛ).
► Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης και η ΑΔΕΔΥ.

Μαζί με το λαό όλης της Κρήτης από Σητεία μέχρι Καστέλι συντονίζουμε την αγωνιστική μας δράση με τις Ενώσεις Γιατρών όλης της Κρήτης, όλης της χώρας, ενάντια στη μεγάλη υποβάθμιση των Δημοσίων Μονάδων Υγείας.

 Ένα χρόνο μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριό μας στο Ρέθυμνο, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη:  

Κινδυνεύουμε εμείς και τα παιδιά μας

 • Κάθε φορά που τo Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λειτουργεί χωρίς ειδικευμένο γιατρό.
 • Όταν η Παθολογική διαθέτει ένα μόνο παθολόγο σε εφημερίες και «μπαλώνεται» μετακινούμενους με «εντέλλεσθε» γιατρούς από το Ηράκλειο. Όταν για χρόνια δεν λειτουργεί τα τακτικά ιατρεία της.
 • Όταν για να χειρουργηθούμε μπαίνουμε σε  αναμονής με τετραψήφια νούμερα αφού τακτικά χειρουργεία πρακτικά δε γίνονται.
 • Όταν μας εξετάζουν γιατροί εξουθενωμένοι από την υπερεφημέρευση, την αναστολή ρεπό και αδειών. Όταν συστηματικά αναγκάζονται να ξεπερνούν τις αντοχές τους. Όταν αυτές οι συνθήκες μαζί με την 10ετή καθήλωση των μισθών, τους οδηγούν σε αλλεπάλληλες παραιτήσεις διαλύοντας κυριολεκτικά το νοσοκομείο.
 • Όταν νέοι γιατροί (ειδικευόμενοι) παραιτούνται γιατί εκτίθενται σε ευθύνες που δεν τους αναλογούν και δεν εκπαιδεύονται στα τμήματα που υπολειτουργούν.
 • Όταν η ΠΦΥ είναι υποστελεχωμένη από ειδικευμένους γιατρούς και αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο με τη μετακίνηση αγροτικών γιατρών που καλύπτουν ελλείψεις ειδικευομένων στο Νοσοκομείο.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΗΔΗ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ κι ας μην φαίνεται εξ αρχής.

Τα νοσοκομεία όλης της χώρας και ιδίως τα περιφερειακά, τα δυσφημεί και τα απαξιώνει η πολιτική διαχρονικής υποβάθμισης και αποδυνάμωσης, που για χάρη των ιδιωτικών ομίλων ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις. Η πολιτική ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που στο βωμό των κερδών θυσιάζει την ίδια μας την ζωή.  

Ως εδώ. Δεν ανεχόμαστε η ζωή μας να μπαίνει στο ζύγι των κερδών.

Απαιτούμε:

 • Να μην κλείσει, συγχωνευτεί, καταργηθεί, κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Όχι στο νέο «υγειονομικό χάρτη» συρρίκνωσης τοπικών νοσοκομείων και δομών  
 • Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Ταυτόχρονη ανοικτή προκήρυξη ΟΛΩΝ των κενών θέσεων με κίνητρα και κατεπείγουσες διαδικασίες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς και να αντιστραφεί το κύμα παραιτήσεων.
 • Όχι στα μπαλώματα με μετακινήσεις (μεταξύ τμημάτων και μονάδων υγείας), προσλήψεις συμβασιούχων, ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι κοκ. Επικαιροποίηση οργανισμών νοσοκομείων.
 • Καμιά απόλυση συμβασιούχου, επικουρικού, εργολαβικού εργαζόμενου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές απασχόλησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις. . Όχι στην απόλυση των 1047 συμβασιούχων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ
 • Άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών κρεβατιών.
 • Αυξήσεις μισθών υγειονομικών σε επίπεδα που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες. Επαναφορά 13ου -14ου μισθού. Αύξηση αποζημίωσης εφημεριών με αυτοτελή φορολόγηση τακτικών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
 • Αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και της υγείας αποκλειστικά από το κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση πληρωμών ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων. Δωρεάν ολοήμερη λειτουργία δημόσιων δομών υγείας. Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τον προσωπικό γιατρό. Όχι στην εφαρμογή του νόμου Γκάγκα που καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ.
 • Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας. Όχι σε παραχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων δομών υγείας σε ιδιώτες. Καμία εμπλοκή ιδιωτών και επιχειρηματιών της υγείας σε εργαστήρια και μηχανήματα των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στη μεταφορά ασθενών από τις δημόσιες στις ιδιωτικές κλινικές. Όχι στο “νέο ΕΣΥ “.
 • Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις γιατρών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και όλου του αναγκαίου λοιπού προσωπικού.
 • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών
 • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που καταργεί τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Απεξάρτησης και παραδίδει τον ευαίσθητο αυτό χώρο στον ιδιωτικό τομέα.

  Στηρίζουμε  στη 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών στις 29 και 30 Νοεμβρίου.

Καλούμε όλα τα Σωματεία, τους Συλλόγους και τους πολίτες του Ρεθύμνου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 29/11 10 πμ στο νοσοκομείο και στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου την Πέμπτη 30/11 παράλληλα με το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Αναχώρηση για το Ηράκλειο με δωρεάν λεωφορεία στις 9 πμ από το ΚΤΕΛ.

Ήρθε η ώρα να βροντοφωνάξουμε ότι δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση στις ανάγκες μας.

Δεν θα γίνει η απώλεια συνήθεια!

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ρεθύμνης