ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Λασίθι: Κάλεσμα για σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων ενόψει της κατάθεσης του αντεργατικού νομοσχεδίου

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο φιλοδοξεί να ενταφιάσει οριστικά το 8ωρο, επιβάλλοντας 10-12ωρη εργασία και μάλιστα χωρίς πρόσθετη αμοιβή, να αυξήσει τον αριθμό των υπερωριών, να ξηλώσει παραπέρα την Κυριακή Αργία,  να απελευθερώσει παραπέρα τις υπερωρίες, να χτυπήσει παραπέρα το δικαίωμα στην απεργία και γενικότερα στη συνδικαλιστική δράση. Έχουν στόχο να απαλλάξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες από κάθε κατάκτησή μας – τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το δικαίωμα στην ξεκούραση.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός!

Να απαιτήσουμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Να δώσουμε απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης με νέα πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στα εργατικά σωματεία και εργαζόμενους του νομού μας προκειμένου να υψώσουμε τείχος αντίστασης στα βάρβαρα κυβερνητικά σχέδια. Δεν ξεκινάμε τώρα! Η απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Μάη για την Πρωτομαγιά, οι πολύμορφες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι κοινοί αγώνες με υγειονομικούς,  οι αγώνες για κάθε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα, οι προηγούμενες κοινές συσκέψεις δείχνουν τον δρόμο.

Είναι ώρα να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης.

Είναι ώρα ευθύνης για κάθε σωματείο, για κάθε τίμιο συνδικαλιστή.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 23 Μάη, στις 11:00 π.μ. στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (απέναντι από το Εργατικό κέντρο ν. Λασιθίου)

Συνδικάτο Επισιτισμού -Τουρισμού- Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Λασιθίου «Τάλως»
Επιχειρησιακό Σωματείο «Elounda Breeze»
Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. ν Λασιθίου 16