ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές παραδόθηκε το νέο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σπηλίου Αγ. Βασιλείου!

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές παραδόθηκε το νέο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σπηλίου Αγ. Βασιλείου.

Υπενθυμίζουμε ότι π Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, κος Ταταράκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο Ρέθυμνο το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, είχε αναδείξει την αναγκαιότητα για την όσο το δυνατόν συντομότερη αντικατάσταση του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Σπηλίου, ενώ το Νοέμβρη του 2022, το παλιό ασθενοφόρο έμεινε στη μέση του δρόμου, ενώ μετέφερε ασθενή με σκωλικοειδίτη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου!

Τελικά, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, το νέο ασθενοφόρο έφτασε!

Πιο συγκεκριμένα, σε μια λιτή τελετή στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, παραδόθηκαν σήμερα τα 2 πρώτα από τα 14 συνολικά ασθενοφόρα οχήματα προνοσοκομειακής φροντίδας για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Η χρηματοδότηση για την αγορά των 14 υπερσύγχρονων 4Χ4 ασθενοφόρων ανέρχεται στα 1.150.000 ευρώ, και προέρχεται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρουσία του Υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Παπαβασιλείου Νεκτάριου και Υποδιοικητή Αγαπίου Δημήτρη,  του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του πρώην Υφυπουργού και βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, των δημάρχων Αγίου Βασιλείου, Ταταράκη Γιάννη και Φαιστού Νικολιδάκη Γρηγόρη, του Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Πατριανάκου Αλέξανδρου, του Δ/ντή ΕΚΑΒ Κρήτης, Γιαννακουδάκη Νίκου, του Προέδρου Πανελλήνιου Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κ.Υ., Μοχιανάκη Κώστα, του Διοικητή του ΓΝ Ρεθύμνου Μαρκάκη Λευτέρη, της ΣΕΛ του Κ.Υ. Μοιρών, Φασουλάκη Μαρίας και του ΚΥ Ηρακλείου, Κλάδου Δημήτρη, του πρώην Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Κεφαλογιάννη Νίκου, Δ/ντών και στελεχών της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, πληρωμάτων/διασωστών και των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στο Ηράκλειο κ.κ. Επιτροπάκη Γιώργου, Κτιστάκη Ελένης και Πασπαλάκης Θεονύμφης, τελέστηκε αγιασμός από τον πατέρα Μιχαήλ Παπαθεοχάρη ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο.  

Μέσω της υλοποίησης της πράξης, δημιουργείται ένα σύγχρονος, αξιόπιστος στόλος ασθενοφόρων σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος θα αντικαταστήσει τα ήδη πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, ενισχύοντας και εξασφαλίζοντας το απαιτούμενο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Κέντρων Υγείας (πλην των 4 αστικών) στην Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και εξασφαλίζοντας ασφαλείς συνθήκες διακομιδών τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επαγγελματίες υγείας που υπηρετούν στις δομές ΠΦΥ της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Τα ασθενοφόρα θα παραδίδονται σταδιακά και θα ολοκληρωθεί η παράδοση τον Ιούλιο του 2023.

Τα δυο πρώτα ασθενοφόρα παρέλαβαν σήμερα ο Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης και ο Δήμαρχος Μοιρών Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Με αφορμή την τελετή παραλαβής του νέου σύγχρονου ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Σπηλίου ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης δήλωσε σχετικά:

«Με μεγάλη χαρά παρεβρεθήκαμε σήμερα στη τελετή παραλαβής του νέο ασθενοφόρο του ΚΥ Σπηλίου ικανοποιώντας ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας και βάζοντας ένα τέλος στην αγωνία των κατοίκων αλλά και των υγειονομικών της περιοχής.

Με επίπονες προσπάθειες και σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, την 7η ΥΠΕ, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Βουλευτή Ρεθύμνης Γιάννη Κεφαλογιάννη ένα ιδιαίτερα σημαντικό́ πρόβλημα που αφορά την διακομιδή των ασθενών λύθηκε.

Ειδικά́ στην παρούσα συγκυρία, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η ενδυνάμωση της υγειονομικής κάλυψης στο περιοχή μας, αποκτά́ τεράστια σημασία για την διασφάλιση της υγείας των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών μας. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την διοίκηση της ΥΠΕ, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στην λειτουργία του, στην συνέχεια θα
εκδοθούν οι πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να παραδοθεί για χρήση μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τη συμβολή τους τον Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ, Νεκτάριο Παπαβασιλείου και τον Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου.

Ευχόμαστε να είναι καλορίζικο, να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να είναι λίγες οι φορές που θα είναι απαραίτητο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες!