ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Λιγότερο δημοφιλή αθλήματα γνώρισαν οι μαθητές των μαθητών δημοτικών και γυμνασίων του Ρεθύμνου

Την φετινή σχολική χρονιά οι Ομάδες Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ρεθύμνου, εκτός από την προώθηση των δημοφιλών αθλημάτων (Ποδόσφαιρο, Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση, Χειροσφαίριση, Κλασικό Αθλητισμό, και  Δρόμο σε Ανώμαλο έδαφος), έχει θέσει ως στόχο στο πλαίσιο των σχολικών αγώνων των Δημοτικών σχολείων και των Γυμνασίων, την γνωριμία των μαθητών-τριων με τα μη δημοφιλή αθλήματα.

Ο στόχος αυτός επιλέχθηκε με την προοπτική ότι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στους σχολικούς αγώνες όχι μόνο μεγαλύτερος αριθμός μαθητών-τριών αλλά και μαθητές-τριες που δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να συμμετέχουν σε αγώνες, γιατί ασχολούνται με τα λεγόμενα μη δημοφιλή διαδεδομένα αθλήματα.

Συγκεκριμένα έχουν διεξαχθεί:

  • Επιτραπέζια Αντισφαίριση.

Οι αγώνες Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πίνγκ – Πόνγκ) διεξήχθησαν  στο Γυμνάσιο Ατσιποπούλου με την συμμετοχή 60 μαθητών-τριων Δημοτικού και Γυμνασίου. Η επιτυχία τους μας ενθαρρύνει να διοργανώσουμε και την επόμενη σχολική χρονιά ίδιους αγώνες με μεγαλύτερο αριθμό μαθητών-τριων.

Ευχαριστούμε, το Γυμνάσιο Ατσιποπούλου που μας φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του,  τον Σύλλογο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης  Ρεθύμνου που μας βοήθησε στην διεξαγωγή των αγώνων, τις σχολικές μονάδες, τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τους μαθητές-τριες που συμμετείχαν στους αγώνες. 

  • Το Πρόγραμμα χιονονιφάδας

Το πρόγραμμα “Χιονονιφάδα” που περιλαμβάνει δωρεάν μαθήματα σκι για μαθητές-τριες Δημοτικών και Γυμνασίων. Ο φετινός σχεδιασμός ήταν να πάρουν μέρος σε αυτό το πρόγραμμα όλα τα σχολεία του Μυλοποτάμου. Όμως δυστυχώς η Περιφέρεια δεν μπόρεσε να χρηματοδοτήσει την μεταφορά των μαθητών-τριών στο Ψηλορείτη (πάνω από τα Λιβάδια που έχει μια μικρή πίστα σκι).  

Τελικά καταφέραμε να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα το Δ.Σ. Λιβαδίων, το Δ.Σ. Ζωνιανών, το Δ.Σ. Ανωγείων και το Γυμνάσιο Ανωγείων με συνολικό αριθμό μαθητών-τριών 80.

  • Μοντέρνο Πένταθλο.

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Αγγελόπουλος Παναγιώτης, του Μοντέρνου Πεντάθλου επισκέφτηκε την Δευτέρα 17/2/2020 και την Τρίτη 18/2/2020 το Ρέθυμνο για την προώθηση του αθλήματος στους μαθητές-τριες των Δημοτικών σχολείων. 

Επισκέφτηκε το Δ.Σ. Αργυρούπολης, το Δ.Σ. Επισκοπής, το 6ο Δ.Σ. Ρεθύμνου και το 10ο Δ.Σ. Ρεθύμνου. Περίπου 100 μαθητές-τριες είχαν την ευκαιρία να μάθουν ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το Μοντέρνο Πένταθλο και να συναγωνιστούν στο Leazer running.

Ευχαριστούμε πολύ τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Αγγελόπουλο Παναγιώτη, τους Διευθυντές και τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολείων που βοήθησαν στην διεξαγωγή των επισκέψεων αυτών.

  • Το πρόγραμμα της Κολύμβησης.

Το πρόγραμμα Κολύμβησης διεξάγεται για τέταρτη χρονιά με μεγάλη επιτυχία (το πρόγραμμα χρηματοδοτείτε από το Υπουργείο Παιδείας). Την φετινή χρονιά 27 δημοτικά σχολεία με περίπου 1200 μαθητές-τριες θα συμμετέχουν στην εκμάθηση κολύμβησης για περίπου τρεις μήνες το κάθε σχολείο.

Ευχαριστούμε πολύ τον ΝΟΡ και το Γυμναστήριο ΠΑΛΜΟΣ για την δωρεάν φιλοξενία των μαθητών-τριων στους χώρους τους.

Η μεγάλη αποδοχή των αθλημάτων αυτών τόσο από τα  σχολεία και το προσωπικό τους όσο και από το σύνολο των μαθητών-τριών που συμμετέχουν, μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ζήλο. Για αυτό έχουμε σχεδιάσει, μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, να διεξαχθούν τα παρακάτω αθλήματα:

  • Ποδηλασία
  • Πατίνια (Rollers)
  • Ενόργανη Γυμναστική
  • Αντισφαίριση (Τέννις)
  • Beach Volley
  • Κολύμβηση